מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תזונה דלת פחמימות וערכי סוכר גבוהיםלילך24/06/2021
הי אני בת 40, בעברי הרחוק היו שחלות פוליציסטיות, כיום בעיקרון אין.
סוכר בצום תמיד נע מעל ה- 100- 105, אבל בשנה האחרונה פעמיים הוא 113. המוגלובין מסוכר היה לפני שנה 5.5 אחוז וכעת 5.8 אחוז. התזונה שלי בעיקרה ותמיד מורכבת מהמון המון ירקות. ללא פירות לגמרי. האכילה שלי היא בגדול פעם ביום, וכאמור הרבה ירקות. כמעט ולא אוכלת פחמימות, אוכלת גם אגוזים, קשיו, לעיתים מרקי מימיים אולם בגדול ארוחה אחת ביום. בסופי שבוע או במסעדות אוכלת סלט עם רוטב בשונה מכל השבוע שהתזונה של הסלט כוללת שמן זית בלבד וחלבון (גבינה, טונה וכאלו ללא רוטב). עושה הליכון הליכה מהירה מאוד 6 פעמים בשבוע 45 דקות כל פעם. במשפחה אין סוכרת, אולם לאבא שלי ערכים דומים לשלי. גם באחד מהריונותיי הייתי גבולית לסוכרת הריון, ובדקתי בבדיקות ביתיות.
אני לא מבינה את הערכים. רוצה לדעת מה עושה לא נכון? האם התזנה. כי ספורט כבר עושה ומספיק. התזונה כאמור דלת דלת פחמימות. אז מה עוד יש לשנות? לא מבינה. אין השמנה אני שוקלת 64 שנים שנים על גובה 1.72 כלומר BMI תקין. אני ממש בלחץ ודיכאון ומפחדת מהעתיד. יש בכלל מה לשנות במצבי הרי להפחית פחמימות אין לי ממה, אז מה עוד כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללילך
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2021אם הסוכר היה גבוה מאז ומעולם בצום אז אולי מדובר בMODY 2 סוכרת מונוגנטית שלא מביאה לסבוכי סוכרת ולא מחייבת שום טפול פרט להפחתה יחסית של צריכה פחמימות ופעילות גופנית סדירה.
אם הסוכר בצום היה תקין בעבר אז לא מדובר בMODY 2, אם את סובלת משחלות פוליצסטיות אז בהחלט זו יכולה להיות סיבה לסוכרים המעט מוגברים בצום ואז אפשר לשקול טפול במטפורמין
עוד אופציה לבדוק נוגדנים לאיי הלבלב.
בנוסף אם יש נחירות או חשד לדום נשימה בשינה הם יכולים לגרום לעליה ברמות הסוכר בצום
בכל מקרה שמירה על הרגלי חיים נכונים דהיינו פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות מונעים התפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)