כאבים בבלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כאבים בבלוטת התריס
    שלי
    17/06/2008

שלום רב,
    בת 40 , עם טיטר גבוה של נוגדנים אנטימיקרוסומליים , ובחודשים האחרונים תנודות בתוצאות הבדיקה TSH ; נע בין נורמלי 2.5 , לתת פעילות קלה - 0.11 ושוב בחזרה לנורמלי.
    הערכים האחרים - T3 T4 בגדר הנורמה.
    כרגע לא נותנים לי תרופות.
    במחזור החודשי הנוכחי החלו כאבים די חזקים בצוואר. רופאת המשפחה אמרה לי שזה בגלל שיש לי דלקת כרונית בבלוטת התריס. הרופא בביה"ח ששם אני במעקב אמר לי לא להילחץ והבנתי ממנו שכל עוד אין לי הזעה ודופק מואץ אז אין הרבה מה לעשות. ושאני יכולה לקחת משככי כאבים.
    שאלתי - האם תופעה של כאב כזה היא נפוצה כשיש בעיה כזאת ? והאם באמת זה כל מה שניתן לעשות ?

אודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלי

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    18/06/2008

שלום
    קרוב לוודאי שיש לך דלקת אוטו-אימונית של בלוטת תריס כלאומר שהגוף מיצר נוגדנים נגד הבלוטה.
    זה לא דבר מסוכן ובמצבך זה דורש מעקב ולא טיפול תרופתי בשלב זה.
    בקשר לכאבים בצוואר, את צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג שלך או לרופא משפחה כדי לדעת האם הבלוטה ממש רגישה במישוש? האם מוגדלת? אם TSH נמוך מומלץ לעשות מיפוי בלוטת תריס.
    בהצלחה

ד"ר אודיל כהן-ועקנין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו