מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי סוכר בצום מול ערכי סוכר אחרי קפהליאת26/07/2021
הי התכתבנו בעבר, בת 40 BMI תקין, ללא סוכרת במשפחה. ערכי סוכר בצום תמיד היו גבוהים. השנה 113 גם שנה קודם וA1C 5.8% היה לפני שנה 5.5/ספורט- מבצעת הליכה מהירה כ5-6 פעמים בשבוע 45 דקות. לא אוכלת ארוחת בוקר, בצהריים ממש מעט מרק- לעיתים כלל לא, בערב סלט וירקות הרבה ירקות , חלבונים, אגוזים וזהו. שותה הרי דיאט קולה. תזונה ללא הרבה פחמימות כלל . משקלי64 גובהי 1.72.
התחלתי ניטור סוכר- בצום - ערכי הסוכר גבוהים נעים סביב 100-110. לציין שהולכת לישון מאוחר(ארוחת הערב שלי ב2130 ועוד אחריה יכולהלנשנש אגוזים, קשיו טבעי וכאלו). בבוקר שקמה עושה הליכון, שותה קפה- על בסיס מים אומנם אבל עם סוכרזית וסויה במתיקות מופחתת מעט- ואז יוצא לי שעושה בדיקת סוכר שוב(כביכול שעה לפני הארוחה). בשלב זה זה יוצא כ3/4 שעה- שעה מזמן שתיית הקפה. יוצאים לי ערכים גם גבוהים כאילו צום...105-8. שאלתי היא לגבי הערכים בצום ולגבי אילו....האם אחרי קפה כזה וספורט- הערכים אמורים להיות עדיין עד 100? כמו צום לגמרי? צום הלילה לצורך העניין. כלומר מה המשמעות שלעיתים אפילו צום יוצא לי 105 ואז עושה הליכון, קפה, מודדת כעבור שעה שזה גם שעה לפני אוכל ויוצא לי לעיתים אפילו יותר גבוה? האם זה נחשב צום? איך להתייחס לקפה כאל ארוחה?
כל יתר המדידות ביום שעתיים אחרי ארוחת הצהריים המועטה, שעה לפני ערב, שעתיים אחרי ערב הכל תקין . שעתיים אחרי ארוחה הערכים התקינים עד 120 או 140?
מה עלי לעשות ? לא ממש יודעת איך לקרוא את המדידה של שעה אחרי קפה ללא אוכל לפני ושעה לפני אוכל?
אשמח לעזרתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסוכר בצום בערכים של טרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום28/07/2021עץ לך באופן זה צריך יותר פרטים קלינים ולהתרשם מהבדיקה הגופנית בכל מקרה הסוכר בצום בערכים של טרום סוכרת ולא של סוכרת.
אם הצום מעל 12 שעות לפעמים רואים עליה בערכי הסוכר..שלא ברור אם יש לה משמעות קלינית.
ההמוגולובין המסוכרר תואם את הערכים שאת מתארת שוב בתחום טרום סוכרת
צריך להתרשם יותר לעומק בכדי לראות מה הכוון אם בכלל
(טרום MODY LADA טרום סוכרת מסוג2..)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)