מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- mri ופרולקטין גבוה מה הטיפולדבורה08/08/2021
שלום דר
הייתה לי שאלה כאן לגבי פרולקטין שגבהה סביבות ה 1200-1300
(ביום חמישי למחזור לאחר 5 שעות ערות)
לכן נשלחתי ל mri והתוצאות הן: (מה שהיה לא תקין)
נראית שקיעה קלה של האספקט השמאלי של רצפת האוכף התורכי.
בלוטת ההיפופיזה אינה מוגדלת, בחלקה השמאלי קיים רושם לתהליך עגול מעט היפואינטנסי
לבלוטה לאחר הזרקת גדוליניום בקוטר כ-5 מ"מ - חשוד כמיקרואדנומה.
לסיכום:
חשד למיקרואדנומה באספקט השמאלי של ההיפופיזה.
מה זה אומר חשד למיקרואדנומה, ומה הטיפול? או שהכל תקין
ומה זה אומר שיש שקיעה קלה של רצפת האוכף
אשמח ממש להסבר
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גידול גדול יותר שנהיה קטן יותר
ד''ר מאיה איש שלום09/08/2021קשה לי לענות לך מבלי לשמוע את כל התאור הקליני לראות את הדיסק הMRI ופרופיל הפופזרי מלא
בכל מקרה יתכן שהיה גידול גדול יותר שנהיה קטן יותר, או שהאנדומה הקטנה גורמת לשקיעה שוב קשה לומר מבלי לראות
בכל מקרה במיקרופרולקטינומה אם מדובר אכן במיקרופרוקלטינומה בהעדר מספיק פרטים קלינים וכו הטפול לרב תרופתי באנאלוגים לדופמין כגון קבוטרים/דוסטניקס או פרילק. יש תגובה ב90% מהמקרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לא סדיר ושחלות פוליציסטיות
דבורה10/08/2021אם זה כן מיקרופרוןקטינומה ניתן לא לטפל?
ואיך מבררים, מפחדת לקחת סתם כדורים
הסימנים הקליניים שלי זה מחזור לא סדיר ושחלות פוליציסטיות ולפעמים יש לי מין לבן על הפטמה אבל לא נוזלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדבורה
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2021קשה לי ליעץ לך מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולהתרשם קלינית
אם הבעיה היא שחלות פולצסטיות ראשונית הטפול ברמות פרולקטין לא יעזור, אבל יתכן שהורדת רמות הפרולקטין כן תעזור להסדיר את המחזור
אלו כדורים עם מעוט תופעות לואי והם בטוחים במנונים נמוכים לכן אין ככ סיבה לחשוש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)