שאלה חשובה-צילום כף יד ועמידות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה-צילום כף יד ועמידות
    הילה
    15/08/2021

שלום,
    יש לי ילד בן 3.5 שהתגלה אצלו בבדיקת דם TSH גבוה. בבדיקת דם הראשונה TSH 10.5 והורמון T3 4.6 ( כשטווח הTSH הוא עד 4 ושל T3 עד 4.2), ובבדיקת דם השניה TSH 7 עם T3 5.7 ההפרש בין הבדיקות היה חודש ישבועיים. בדיקת T4 בשתי הבדיקות הייתה בנורמה.
    נאמר לנו לחזור על הבדיקת דם שוב, היות ולא ברור אם יש כאן מגמת ירידה, ןכן לעשות בדיקה לנוגדנים ואולטרסאונד בלוטת התריס
    בשיחת טלפון עם אנדוקרינולוגית שלא ראתה את הילד ולא מכירה אותו, היא אמרה לעשות גם צילום כף יד, כשבשיחה עם אנדוקרינולוג אחר הוא אמר שזה לא כל כך חשוב. שניהם לא ראו את הילד.
    אני מאוד מתלבטת לגבי צילום כף יד שמאל, היות ומדובר בילד קטן ובבדיקה כזו עדיין יש קרינה .
    הילד עד גיל שנה וחצי היה מגיע לטיפת חלב למעקב וכל המשקל, גובה והיקף ראש היו בנורמה. לפני 3 חודשים ביקר אצל רוםא התפתחות שגם אמר שהמדדים של משקל וגובה הם בנןרמה. אני בגובה 167 ובעלי 174, שנינו גובהים וגם הילד בטווח הגובה הרצוי, ופיזית הוא נראה בסביבות גיל 4. האם הבדיקה הזו מאוד חשובה? האם אפשר להביא במקום צילום רנטגן את סיכום המעקב אחר המדדים מטיפת חלב וסיכופ ביקור רופא בתפתחות? האם אם לא אעשה את הבדיקה זה יפגע ביכולת לקבל החלטה בנושא? בנוסף האנדוקרינולוגית אמרה בטלפון שלדעתה יש דבר כזה שנקרא עמידות להורמוני בלוטת התריס. אפשר לדעת מה זה? קראתי שזה גם לא בהכרח דבר טוב. מה ההשפעות של זה והאם נדרש טיפול? לי אין בוודאות בעיה של עמידות כי התוצאות של הבלוטת תריס שלי תמיד בנורמה, ואף אחד במשפחה הקרובה לא לוקח תרופות לבלוטת התריס, אבל הבעל שלי לא נבדק לבלוטת התריס. אציין גם שהילד הוא שמאלי ביד. מודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את לא בפורום הנכון

אודי
    15/08/2021

תחפשי האנדוקרינולוגיה ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לאנדוקרינלוגית ילדים ולא כאן

ד''ר מאיה איש שלום
    16/08/2021

מציעה להפנות את שאלתך לאנדוקרינולוגית ילדים
    אני מטפלת במבוגרים
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו