מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה-צילום כף יד ועמידותהילה15/08/2021
שלום,
יש לי ילד בן 3.5 שהתגלה אצלו בבדיקת דם TSH גבוה. בבדיקת דם הראשונה TSH 10.5 והורמון T3 4.6 ( כשטווח הTSH הוא עד 4 ושל T3 עד 4.2), ובבדיקת דם השניה TSH 7 עם T3 5.7 ההפרש בין הבדיקות היה חודש ישבועיים. בדיקת T4 בשתי הבדיקות הייתה בנורמה.
נאמר לנו לחזור על הבדיקת דם שוב, היות ולא ברור אם יש כאן מגמת ירידה, ןכן לעשות בדיקה לנוגדנים ואולטרסאונד בלוטת התריס
בשיחת טלפון עם אנדוקרינולוגית שלא ראתה את הילד ולא מכירה אותו, היא אמרה לעשות גם צילום כף יד, כשבשיחה עם אנדוקרינולוג אחר הוא אמר שזה לא כל כך חשוב. שניהם לא ראו את הילד.
אני מאוד מתלבטת לגבי צילום כף יד שמאל, היות ומדובר בילד קטן ובבדיקה כזו עדיין יש קרינה .
הילד עד גיל שנה וחצי היה מגיע לטיפת חלב למעקב וכל המשקל, גובה והיקף ראש היו בנורמה. לפני 3 חודשים ביקר אצל רוםא התפתחות שגם אמר שהמדדים של משקל וגובה הם בנןרמה. אני בגובה 167 ובעלי 174, שנינו גובהים וגם הילד בטווח הגובה הרצוי, ופיזית הוא נראה בסביבות גיל 4. האם הבדיקה הזו מאוד חשובה? האם אפשר להביא במקום צילום רנטגן את סיכום המעקב אחר המדדים מטיפת חלב וסיכופ ביקור רופא בתפתחות? האם אם לא אעשה את הבדיקה זה יפגע ביכולת לקבל החלטה בנושא? בנוסף האנדוקרינולוגית אמרה בטלפון שלדעתה יש דבר כזה שנקרא עמידות להורמוני בלוטת התריס. אפשר לדעת מה זה? קראתי שזה גם לא בהכרח דבר טוב. מה ההשפעות של זה והאם נדרש טיפול? לי אין בוודאות בעיה של עמידות כי התוצאות של הבלוטת תריס שלי תמיד בנורמה, ואף אחד במשפחה הקרובה לא לוקח תרופות לבלוטת התריס, אבל הבעל שלי לא נבדק לבלוטת התריס. אציין גם שהילד הוא שמאלי ביד. מודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא בפורום הנכון
אודי15/08/2021תחפשי האנדוקרינולוגיה ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפניה לאנדוקרינלוגית ילדים ולא כאן
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2021מציעה להפנות את שאלתך לאנדוקרינולוגית ילדים
אני מטפלת במבוגרים
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)