נוירתופיה עם סוכר מאוזן? הייתכן?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נוירתופיה עם סוכר מאוזן? הייתכן?
    יעל
    19/08/2021

שלום,
    אני בת 38 כבר 10 שנים עם תנגודת לאינסולין לוקחת כדוא גלוקומין. ה A1C תמיד מאוזן וגם הסוכר. אובחנתי בכלל עם סוכר 82 כי ביקשתי העמסת סוכר. לאחרונה סוכר בבדיקות דם 70 ושעתיים אחרי אוכל 100. האם במצב כזה ייתכן שהתנגודת לאינסולין תגרום לנוירותפיה?
    היו לי עיתים רחוקות התכווצות שרירים קשה בכף הרגל שנמשכת רבע שעה וזה כאב ממש חזק והכל עבר, אך במשך שבוע זה היה כל יום ופעם אחת זה גרם לכך שקמתי עם כף רגל וקרסול תפוס ו 2 אצבעות בידיים תפוסות ונימול בהן וגם כף הרגל קצת רדומה. אורתופד בטלפון שמיהר ולא שמע ממה את הכל ישר אמר שהוא לא הכתובת וללכת לנוירולוג כי אולי נוירופתיה. עשיתי לפני 4 שנים EMG שיצא תקין. יש לי לעיתים ממש רחוקות תחושת חום בזרוע ימין או נימול באף.
    אשמח לברר:
    1. האם תנגודת כזאת יכולה לגרום לנורופתיה למרות שמאוזנת ממש יפה?
    2. האם נוירופתיה יכולה לגרום להתכווצות שרירים כזאת?
    3. זה כבר כשבוע לא עובר לי. האם ייכן שזה גרם לנזק בלתי הפיך? או שזה לא התכווצות שרירים רגילה והפך למתיחת שריר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    21/08/2021

ככל הידוע לי התכווצות שרירים היא לא התסמנות קלאסית של נוירופטיה, יתכן בטוי של מחסור תוך תאי במגנזיום שיכול לקרות בעקבות צריכת מים מותפלים למשל. נמלולים או תחושת הרדמות זו כן התסמנות של נוירופטיה. בהחלט בנוירופטיה של סיבים דקים על רקע סוכרת/טרום סוכרת/תסמונת מטבולית EMG יכול לצאת תקין
    מציעה לפנות לנוירולוג ליעוץ
    בכל מקרה אם את סובלת מתסמונת מטבולית - שנוי תזונתי, פעילות גופנית סדירה יכולים להביא לשפור
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו