נזק לשרירים, מגנזיום וויטמין די

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נזק לשרירים, מגנזיום וויטמין די
    שירי
    06/09/2021

שלום,
    אני בת 41. יש לי תת פעילות מאוזנת של בלוטת התריס, תנגודת לאינסולין מטופלת ומחסור במגנזיום, ויטמין די. במשך שבוע היו לי בלילה כל יום התכווצויות שרירים שנמשכו כרבע שעה. לא התרגשתי כי ידעתי שזה כאב חזק ואחר כך הכל עובר. היום האחרון זה היה 3 פעמים ביום וקמתי עם כף רגל, שוק, ירך, שריר במפשעה ו 4 אצבעות ביד תפוסות וכואבות. חלף כבר יותר מחודש מאז והמצב לא משתפר. אורתופד אמר לי שאלו מתיחות שריר. הבעיה היא ששיש לי גם מתיחת שריר בשכמות שלא עוברת כבר 8 חודשים למרות פיזיותרפיה וארקוקסיה.
    הבנתי שהמגנזיום הנמוך הוא בעיקר בהגורם. אני לוקחת קבוע אך אלה הערכים.
    רציתי בבקשה לברר:
    1. קראתי שבגילאים מבוגרים התכווצויות שרירים ליליות קורות ל כ 50 אחוזים מהאנשים. האם גם להם זה יגרום למתיחת שריר(קרע קטן בשריר) או שאצלי זה נחשב מקרה יחסית לא נפוץ ואני צריכה לבדוק מדוע השרירים שלי במצב כזה רע?
    2.ברגע שיהיו עוד ועוד התכווצויות שרירים בלילה האם מתיחת השריר יכולה להחמיר לקרע גדול?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהנחה שרמות הסידן פוספור ומגנזיום בדם תקינות

ד''ר מאיה איש שלום
    06/09/2021

מציעה לשאול בפורום של אורתופד זה לא תחום העסוק שלי.
    בהנחה שרמות הסידן פוספור ומגנזיום בדם תקינות
    בברכת בריאות ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו