שיקום נזקי סוכרת ורגישות גבוהה מאוד באצבעות ברגליים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שיקום נזקי סוכרת ורגישות גבוהה מאוד באצבעות ברגליים
    אביעד
    15/09/2021

ד"ר מאיה שלום,
    אני קצת מעל גיל ה- 50,
    פניתי לפני כ- 10 חודשים לרופא משפחה בשל תחושה שדברים אצלי לא בסדר,
    בעיקר עיקצוצים רבים ותחושת שרפה בשעות הערב ומעלה בגפיים התחתונות ברמה בלתי נסבלת וכאבים שהתחילו בבוהן ימין ולבסוף השתלטו על כל אצבעות הרגלים בכל פעילות.
    בדיקות הדם הראו ערכים גבוהים מאוד של סוכר כמעט 300 וחלבון כמעט 10.
    ברגע שנהייתי מודע למצב, הפכתי לפריק של שליטה באוכל ושל בדיקות תדירות בעזרת הגלוקומטר.
    אני לוקח רק פעמיים ביום גלוקומין 800 וויטמין D.
    שתי בדיקות החלבון מאז הראו 4.7
    רוב התסמינים שהיו לי הצטמצמו וכמעט נעלמו, חוץ מרגישות גבוהה מאוד באצבעות הרגליים (כל נגיעה מקפיצה אותי) והרגשת אי נוחות בהליכה, איני אדיש לאיזורים אחרים ברגלים אבל את חוסר הנוחות באצבעות אני מרגיש ובהליכה ממושכת גם כאב נסבל שלא מפריע לי בהמשך הפעילות.
    אני מניח שיש לי עוד נזקים.

בשום מקום אני לא שומע על הבראה, לא מהסוכרת עליה אני מקווה להמשיך להישתלט, אלא חלקים בגוף שכנראה נפגעו, בעיקר אצבעות הרגליים.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזון הסוכרת מונע המשך התקדמות

ד''ר מאיה איש שלום
    17/09/2021

לגבי הבראה של סוכרת אפשרית אם מדובר בסוכרת מסוג 2 לא ממושכת ויש עודף משקל משמעותי בשנוי תזונתי פעילות גופנית סדירה וירידה במשקל של 15% ממשקל הבסיס יכולה לחול הבראה
    איני יודעת אם אתה סובל מעודף משקל, ואם יש כאן חשד לסוכרת אוטואמונית LADA. בכל מקרה היום יש תרופות יעילות לטפול בסוכרת שגם מסייעות בירידה במשקל מגנות על הלב כלי הדם והכליות.
    לגבי הפגיעה העצבית היא הפיכה בחלקה, אך אזון הסוכרת מונע המשך התקדמות. יתכן שחומצה אלפא לפואית קצת מונעת התקדמות, ויש תרופות להקלה תסמינית כגון סמלבטה וליריקה
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו