מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשלגן נמוך בתאים מהו המינון לקחת?שני01/10/2021
שלום,
עקב אלרגיות להרבה מזונות וסוכרת(אני לא יכולה לאכול הרבה תפוחי אדמה) דיאטנית חישבה שעם התפריט שאני יכולה לאכול אני מגיעה לרבע מכמות האשלגן ביום. בדיקות הדם תקינות אך היא אמרה שזה לא משקף את המצב בתאים. עקב התכווצויות שרירים שגרמו לקרעים בשרירים לאחר שלקחתי הרבב מגנזיום וסידן והמצב לא השתפר היא חשבה שייתכן שהאשלגן הוא הגורם.
האם אני יכולה לקחת מינון של 2 גרם(חצי מהצריכה היומית) או קצת יותר בתוסף אם אין לי מחלת כליות או לב?
מדוע זה תוסף שככה מפחדים ממנו והדיאטנית מפחדת להגיד לי ורופאת המשפחה לא יודעת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשלגן הוא קטיון תוך תאי
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2021אמנם אשלגן הוא קטיון תוך תאי אבל אם הרמה בדם תקינה זה מספק ולא סביר שגורם להתכווצויות השרירים.
בעקרון הבעיה עם תוספי אשלגן שהם יכולים לגרות את מערכת העכול ולגרום לתופעות לואי שם. עדיף להגיע לצריכה מספקת מהתזונה. מבינה שבעיתי אצלך
התכווצויות שרירים קשורות הרבה פעמים לחסרים במגנזיום (מים מותפלים) פוספור או קלציום (פחות שכיח)
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)