חשד להשימוטו עקב בדיקת דם שגרתית

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חשד להשימוטו עקב בדיקת דם שגרתית
    נחום
    21/10/2021

בוקר טוב,
    בן 49
    בריא בד"כ.
    לאחר בדיקת דם שגרתית שנעשתה לפני יומיים, חזרתי על הבדיקה אתמול.

המדדים שהרופא ראה ב TSH הם 100.0000 (ככה רשום באלפיקציה) הביאו אותו לקבוע (לאחר התייעצות עם סגן מנהל מחלקה במחלקת רמב"ם, השיחה היתה על רמקול ושמעתי את ההתייעצות). הוחלט להתחיל עם יוטירקס100, למשך חודש.

הוא הסביר שאולי יש חשש להשימוטו.

בדיקת ECG שנעשתה היום נמצאה תקינה.
    מוזמן לאולטרא-סאונד בחודש הבא,ולאחר 30 יום מהיום, בדיקת דם חוזרת לבדוק האם יש שינוי במדדים של ה T4.
    המדדים של T4 הם: בין 7 ל 8 (שהנורמה מתחילה מ 9.05).
    חשוב לי לציין, המדדים של T3 הם תקינים (3.2).

שאלתי היא עקב נטילת התרופה, ותופעות הלוואי שכתובות בה, האם אין טיפול משלים של תוספים, או רפואה סינית שיכולים לעזור בנושא?

בסה"כ אני מנסה להבין האם אפשר לנסות טיפול אחר לפני נטילת הכדורים, מבלי לחוות כאלה תופעות לוואי.

ומהם ההשלכות אם לא אקח את הכדורים.

אשמח מאוד לחוות דעתך, היא חשובה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס כפי שאתה מציין

ד''ר מאיה איש שלום
    24/10/2021

תת פעילות משמעותית של בלוטת התריס כפי שאתה מציין עלולה להיות מסכנת חיים היא יכולה להביא להצטברות נוזלים למשל מסביב ללב, בצקות, ירידה משמעותית בקצב הלב, ירידה בחום הגוף פגיעה בתפקוד שריר עד להתפרקותו
    הטיפול התרופתי נותן מענה לחסר בהורמון שנוצר
    הטיפול הוא לא מחייב ואם מדובר בדלקת חולפת ותהיה התאוששות של הבלוטה ניתן יהיה להפסיק את הטיפול בהדרגה
    מציעה בשלב זה כן לקחת את הטפול לא ידוע לי על טפול חלופי/משלים שונתן את המענה של מתן ההורמון בכדור
    חשוב לקחת בבוקר בצום חצי שעה לפני האוכל/קפה בנפרד מכדורים אחרים
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו