מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 17הידרוקסיפרוגרסטרון ובדיקת הורמוניםEla23/10/2021
שלום רב
עשיתי בדיקת הורמונים ולהלן התוצאות:
Tsh=1.7mlu/l
Prolactin=551mlu/l
Lh=5.7lu/l
Fsh=6.5lu/l
Testeron total=0.8nmol/l
Hdroxiprogrestrone=3.64nmol/l
Dhea-s=5.02micmol/l
Androsedion=2.19ng/ml
עשיתי את הבדיקה יום 4 למחזור, אני בת 21. בצום של 8 שעות וערות של 4 שעות לפני הבדיקה.
לפי הטווחים של הקופה הכל היה בטוח אבל 17 הידרוקסי היה קצת גבהה
רציתי לדעת מה גורם לעליה בהורמון, והאם אכן שאר ההורמונים תקינים?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תסמינים קליניים חשודים אין הכרח בביצוע בדיקה
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021פרט לנורמה של פרולקטין שאיני זוכרת בעפ נשמע שהכל תקין
לגבי 17 OH פרוגסטרון הוא גבולי מצד שני שאר ההורמונים תקינים כך שהסבירות שיש בעיה לא גבוהה, האם נבדקה גם רמת אסטרדיול או פרוגסטרון?
אם יש בעיה של אקנה/אי סדירות במחזור/שעור יתר אפשר לשקול מבחן סנקטן 250 מקג' עם בדיקה של קורטיזול ו17 OH פרוגסטרון בזמן 0,30,60 דקות. זאת לאור 17 OH פרוגסטרון הגבולי
אם אין תסמינים קלינים חשודים אין הכרח בבצוע הבדיקה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיוני שכבר אין לי שחלות פוליציסטיות
Ela25/10/2021רמת הפרולקטין בטווח (עד 619 לי היה 550 )
לא בדקתי אסטרדיול ופרוגרסטרון
יש לי מחזור סדיר שהסתדר רק לאחרונה ( חודשים בזמן לפני היה ארוך)
לפי דעתי יש לי שיעור יתר, אם כי לא מוגזם לדוג יש לי שיער על הבטן שנראה אבל הוא עדין.
יש לי כמה שאלות:
1. רציתי לדעת אם עושים מבחן סנקטן ויוצא לא תקין מה זה אומר?
2.אם יוצא תקין, מה הסיבה לעלית ההורמון?
3.בעבר אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות על סמך בדיקת דם שם היו יחסי lh fsh גבוהים, הגיוני שכבר אין לי שחלות פוליציסטיות?
ממש תודה על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם מבחן סנקטן לא תקין אז יש הפרעה ביותרת הכליה
ד''ר מאיה איש שלום27/10/2021אם מבחן סנקטן לא תקין אז יש הפרעה ביותרת הכליה שהיא המקור לשחלות הפוליצסטיות. הטיפול הוא עדיין דומה בשני המצבים- גלולות אך ניתן לתת גם גלוקוקורטיקואידים (כגון פרדניזון במנון נמוך). וזה חשוב לאבחון לקראת הריון (אז חשוב לבצע אבחון גנטי אם מדובר בהפרעה האדרנלית) וגם הטיפול שונה להסדרת מחזור לקראת הריון.
גם בשחלות פולצסטיות לפעמים רואים עליה קלה ברמות 17OH פרוגסטרון. כך שלא בהכרח מדובר על הפרעה ביותרת הכליה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)