מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר, B12 ועודאיילה ר.04/11/2021
שלום
אני בת 52. רזה.
ספירת הדם תקינה MCV 90 המוגלובין 12
ירד בשנתיים מ 13 שהיה רוב השנים. לא דרמטי.
סוכר תקין 72-82 ו HBA1C=5.5 ו 5.7
אני אוכלת הרבה מתוק וסוכר.
בשנה האחרונה יש לי קצת דקירות בקצות הרגליים והידיים
הרופא אמר אולי נוירופתיה ונעשה ליתר בטחון בדיקת B12
בגלל שאני כבר 6 שנים צמחונית ( שאוכלת גם הרבה ממתקים ).
תוצאה B12 תקינה 432 וגם חומצה פולית תקינה.
היתי אצל דיאטנית ואמרה לי שהיות ואני לא אוכלת בשר כבר שנים, ממעטת לאכול ביצים וגם לא לוקחת B12 בכדורים סביר להניח שחסר לי B12 ואולי הבדיקה לא היתה נכונה.
ביצעתי שוב ויצא 394 שזה גם תקין ודומה לרמות של לפני 10 שנים.
אבקש לשאול
1. אני לוקחת 3 פעמים בשבוע מולטי ויטמין של צנטרום רגיל. את הבדיקה ביצעתי ב 8 בבוקר. יום לפני כן לא לקחתי צנטרום אבל יומיים לפני כן, 48 שעות לפני כן לקחתי . כך שהיה בשתי הבדיקות דם.
האם סביר שיש לי מחסור ב B12 למרות שהבדיקה כ 380-400? אולי התוצאה מעוותת מאוד ובעצם יש לי רק 100 או שזה לא סביר?
2. בדיקת הסוכר בד"כ 72-85 בשיא. אבל ה HBA1C מגיע לקצה העליון של הנורמה. האם יכול להיות שאני מפתחת סוכרת מהמתוקים וגם שותה תה עם 2-3 כפיות סוכר וכו'.
תודה רבה
איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינפותימין
אודי04/11/2021שלום איילה
כל שצורכים יותר סוכר כך מכלים יותר מהר את הויטמין B1 שהוא ויטמין הפתח בעיבוד פחמימות הנגזרת המסיסה בשומן של ויטמין B1 תאמין היא "בינפותימין" נעשו עליה מחקרים רבים בתחום הסוכרת בכלל ובעניין הנוירופתיה בפרט
מציע לך בחום ליטול מזה לפחות 4 פעמים ביום (כהמלצת ד'ר אריק ברג) הוא מחולל פלאים אנשים שעשו הכל אבל פשוט הכל ולא נרפאו מנוירופתיה רק בעז'ה ע'י בינפותימין אם יש לך אנגלית טובה תקראי מחקרים ועדויות בגולל וביוטיוב
בהצלחה ובבריאות
נ.ב גם חומצה אלפא ליפואית נותנת תוצאה טובה ברם אין לה את האיכויות הייחודיות של בינפותימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאילה
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021אם לקחת את התוסף יומיים לפני יתכן ובאמת הרמה שנבדקה משקפת את הרמה אחרי התוסף אך היא תקינה
אפשר לשקול בצוע EMG לראות אם יש עדות לנוירופטיה
ואני בכלל חושבת שעדיף לצמצם צריכה של פחמימות בפרט פשוטות גם אין סוכרת כי היא עלולה להתפתח בעתיד
לגבי תוסף B1 אפשר לבדוק רמה שלו.
וחומצה אלפא לפואית שאודי המליץ אני מכירה עבודות בסוכרתיים אך עדין לא הוכחנו שיש לך נוירופטיה והיתי שוקלת בצוע EMG
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, B12, נוירופתיה
איילה ר.06/11/2021תודה רבה
אם אפשר עוד לשאול בקצרה
1. נוירופתיה רואים ב EMG? אמר לי רופא המשפחה שלדעתו יש נויורפתיה של עצבים קטנים שבכלל לא יראו ב EMG ולכן זה לא תמיד בדיקה מועילה.
2. לגבי B12 לא הבנתי. האם עם תוצאה B12 של כ 380 שבוצעה 48 שעות אחרי צנטרום אי אפשר להיות שקטים שה B12 תקין? יכול להיות שזה עיוות את התוצאה עד כדי כך ובעצם יש לי מתחת לנורמה? או שזה לא סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרבה פעמים יש פגיעה בעצבים דקים שלא רואים
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021הרופא שלך צודק שהרבה פעמים יש פגיעה בעצבים דקים שלא רואים, אבל אם יש פגיעה אז יש פגיעה, נכון שבדיקה שלילית דהיינו תקינה לא שוללת נוירופטיה
יתכן שהרמה נמוכה מהאמת בפעם הבאה עדיף להפסיק 5 ימים לפני בכל מקרה תמשיכי עם התוסף חסר משמעותי כנראה אין של B12
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדיקת דם של ויטמין B1 אין שום משמעות
אודי08/11/2021לבדיקת דם של ויטמין B1 אין שום משמעות!
זהו ויטמין מסיס במים שנשטף מהגוף תדיר בודאי שגם אין יכולת לבדוק את הריכוז התאי שלו
צריכה גבוהה של סוכר מכלה אותו אנושות!
הנגזרת המסיסה בשומן בינפותימין יודעת להסתנן יפה על רקמות שומניות ותאי וסיבי עצב(שגם הם חפויים שומן) ולחולל פלאים
נא לכתוב בגולל באנגלית "Neuropathy benfotiamine"
אבל יותר מזה נא להאזין לרופאים מומחים לנוירופטיה עצבית ביוטיוב שמספרים על על התוסף הנ'ל
פלאים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יש משמעות לרמות B1 בדם
ד''ר מאיה איש שלום09/11/2021בהחלט יש משמעות לרמות B1 בדם. רמה נמוכה מעידה על חסר. לא ממליצה לטול אם אין חסר מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)