סוכר, B12 ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר, B12 ועוד
    איילה ר.
    04/11/2021

שלום
    אני בת 52. רזה.
    ספירת הדם תקינה MCV 90 המוגלובין 12
    ירד בשנתיים מ 13 שהיה רוב השנים. לא דרמטי.
    סוכר תקין 72-82 ו HBA1C=5.5 ו 5.7
    אני אוכלת הרבה מתוק וסוכר.

בשנה האחרונה יש לי קצת דקירות בקצות הרגליים והידיים
    הרופא אמר אולי נוירופתיה ונעשה ליתר בטחון בדיקת B12
    בגלל שאני כבר 6 שנים צמחונית ( שאוכלת גם הרבה ממתקים ).
    תוצאה B12 תקינה 432 וגם חומצה פולית תקינה.
    היתי אצל דיאטנית ואמרה לי שהיות ואני לא אוכלת בשר כבר שנים, ממעטת לאכול ביצים וגם לא לוקחת B12 בכדורים סביר להניח שחסר לי B12 ואולי הבדיקה לא היתה נכונה.
    ביצעתי שוב ויצא 394 שזה גם תקין ודומה לרמות של לפני 10 שנים.
    אבקש לשאול
    1. אני לוקחת 3 פעמים בשבוע מולטי ויטמין של צנטרום רגיל. את הבדיקה ביצעתי ב 8 בבוקר. יום לפני כן לא לקחתי צנטרום אבל יומיים לפני כן, 48 שעות לפני כן לקחתי . כך שהיה בשתי הבדיקות דם.
    האם סביר שיש לי מחסור ב B12 למרות שהבדיקה כ 380-400? אולי התוצאה מעוותת מאוד ובעצם יש לי רק 100 או שזה לא סביר?

2. בדיקת הסוכר בד"כ 72-85 בשיא. אבל ה HBA1C מגיע לקצה העליון של הנורמה. האם יכול להיות שאני מפתחת סוכרת מהמתוקים וגם שותה תה עם 2-3 כפיות סוכר וכו'.

תודה רבה
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר, B12 ועוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בינפותימין

אודי
    04/11/2021

שלום איילה

כל שצורכים יותר סוכר כך מכלים יותר מהר את הויטמין B1 שהוא ויטמין הפתח בעיבוד פחמימות הנגזרת המסיסה בשומן של ויטמין B1 תאמין היא "בינפותימין" נעשו עליה מחקרים רבים בתחום הסוכרת בכלל ובעניין הנוירופתיה בפרט
    מציע לך בחום ליטול מזה לפחות 4 פעמים ביום (כהמלצת ד'ר אריק ברג) הוא מחולל פלאים אנשים שעשו הכל אבל פשוט הכל ולא נרפאו מנוירופתיה רק בעז'ה ע'י בינפותימין אם יש לך אנגלית טובה תקראי מחקרים ועדויות בגולל וביוטיוב
    בהצלחה ובבריאות

נ.ב גם חומצה אלפא ליפואית נותנת תוצאה טובה ברם אין לה את האיכויות הייחודיות של בינפותימין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאילה

ד''ר מאיה איש שלום
    06/11/2021

אם לקחת את התוסף יומיים לפני יתכן ובאמת הרמה שנבדקה משקפת את הרמה אחרי התוסף אך היא תקינה
    אפשר לשקול בצוע EMG לראות אם יש עדות לנוירופטיה
    ואני בכלל חושבת שעדיף לצמצם צריכה של פחמימות בפרט פשוטות גם אין סוכרת כי היא עלולה להתפתח בעתיד
    לגבי תוסף B1 אפשר לבדוק רמה שלו.
    וחומצה אלפא לפואית שאודי המליץ אני מכירה עבודות בסוכרתיים אך עדין לא הוכחנו שיש לך נוירופטיה והיתי שוקלת בצוע EMG
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר, B12, נוירופתיה

איילה ר.
    06/11/2021

תודה רבה
    אם אפשר עוד לשאול בקצרה

1. נוירופתיה רואים ב EMG? אמר לי רופא המשפחה שלדעתו יש נויורפתיה של עצבים קטנים שבכלל לא יראו ב EMG ולכן זה לא תמיד בדיקה מועילה.
    2. לגבי B12 לא הבנתי. האם עם תוצאה B12 של כ 380 שבוצעה 48 שעות אחרי צנטרום אי אפשר להיות שקטים שה B12 תקין? יכול להיות שזה עיוות את התוצאה עד כדי כך ובעצם יש לי מתחת לנורמה? או שזה לא סביר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה פעמים יש פגיעה בעצבים דקים שלא רואים

ד''ר מאיה איש שלום
    06/11/2021

הרופא שלך צודק שהרבה פעמים יש פגיעה בעצבים דקים שלא רואים, אבל אם יש פגיעה אז יש פגיעה, נכון שבדיקה שלילית דהיינו תקינה לא שוללת נוירופטיה
    יתכן שהרמה נמוכה מהאמת בפעם הבאה עדיף להפסיק 5 ימים לפני בכל מקרה תמשיכי עם התוסף חסר משמעותי כנראה אין של B12
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדיקת דם של ויטמין B1 אין שום משמעות

אודי
    08/11/2021

לבדיקת דם של ויטמין B1 אין שום משמעות!
    זהו ויטמין מסיס במים שנשטף מהגוף תדיר בודאי שגם אין יכולת לבדוק את הריכוז התאי שלו
    צריכה גבוהה של סוכר מכלה אותו אנושות!
    הנגזרת המסיסה בשומן בינפותימין יודעת להסתנן יפה על רקמות שומניות ותאי וסיבי עצב(שגם הם חפויים שומן) ולחולל פלאים

נא לכתוב בגולל באנגלית "Neuropathy benfotiamine"
    אבל יותר מזה נא להאזין לרופאים מומחים לנוירופטיה עצבית ביוטיוב שמספרים על על התוסף הנ'ל
    פלאים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט יש משמעות לרמות B1 בדם

ד''ר מאיה איש שלום
    09/11/2021

בהחלט יש משמעות לרמות B1 בדם. רמה נמוכה מעידה על חסר. לא ממליצה לטול אם אין חסר מיותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו