חלבונים שומן וכדו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חלבונים שומן וכדו
    רות
    15/11/2021

אני קצת מבולבלת אשמח אם תעזרי לי להבין יותר טוב יותר דר יקרה
    אכילת פחמימות גורמת לעלייה חדה ברמות הסוכר וגם להפרשת אינסולין מוגברת אולם הדעה הרווחת שאם מצרפים לפחמימה שומן או חלמון מאיטים את קצב פירוקה וכך ממתנים את עליית הסוכר אולם לאחרונה שמעתי הסבר בסרטון ברשת על ידי רופא אמריקאי שדוגל בתזונה קטוגנית שצרוף של חלבון לפחמימה גורם להפרשה כפולה ומכופלת של אינסולין יותר מאשר כל אחד מהם בנפרד
    לדוגמא פיצה בשל השילוב של הגבינה עם הבצק או פסטה בולונז בשל השילוב של הפסטה עם הבשר
    כלומר לא כסברה הרווחת שנים רבות שתוספת חלבון או שומן גורם להאטה הן בכניסת הסוכר והן בהפרשת האינסולין נשמע מעט הגיוני כי גם החלבון זקוק לאינסולין לשם פירוק והובלה לתאים אבל איני אשת מקצוע ולכן אודה מאד לתשובת המקצועית והמלומדת
    רק אציין שאני בעלת תנגודת קלה לאינסולין אולם ערכי סוכר תקינים תודה לאל עקב פעילות גופנית הפחתת פחמימות ושמירת משקל מוקפדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבונים שומן וכדו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרות

ד''ר מאיה איש שלום
    16/11/2021

הנושא ששאלת לגביו בהחלט שנוי במחלוקת לגבי השפעת שלוב חלבון ופחמימה. יתכן שעלית הסוכר נמנעת באמת בגלל גרוי להפרשה מוגברת של אינסולין. מחקר קטן שנעשה לאחרונה הראה שאכילה של שומן עם חלבון חצי שעה לפני צריכת פחמימה (למשל חביתה עם פרמזן) הפחית את רמות הסוכר בצריכת פחמימה חצי שעה לאחר מכן (פסטה). דיאטה קטוגנית שנויה במחלוקת כי היא כרוכה בצריכה של הרבה שומן וכ20% מהאוכלוסיה סופגים למשל כולסטרול ביתר ועשויים לפתח רמות מוגברות של כולסטרול בעקבות צריכת יתר. אין מספיק מידע לגבי הבטיחות הקרדיוסקולרית של תזונה שכזו ומעל הכל לדעתי קשה להתמיד עם תזונה קטוגנית לאורך זמן. יש לה גם אולי יתרונות דלק יעיל יותר למח וללב קטונים בעל אלמנט אנטידלקתי. אני חושבת שיש יתרון לצמצום צריכת פחמימות למי שמסוגל לבצע זאת. דיאטה למשל של 70-100 גרם יכולה לתרום מאוד לאזון רמות הסוכר. אך שוב גם עשוי להיות קשה להתמיד.
    פעילות גופנית זה דבר חשוב מאוד וטוב שאת מבצעת
    שלוב של שומן ופחמימה בהחלט מעכב ספיגה
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו