סכרת/סכרת סמויה לאור תוצאות בדיקות דם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת/סכרת סמויה לאור תוצאות בדיקות דם
    סמי
    29/11/2021

שלוםרב!
    בן 76 בריא בד"כ .בגלל אמא ז"ל ואח יבדל לחיים ארוכים חולי סכרת הנני מבצע מעקב שנתי אחר רמת הסוכר.
    בין השנים 2016-2020 רמת הסוכר הממוצעת שלי בצום של לפחות 8 שעות היא 115(בין 110 ל 120) ורמת ה A1C הממוצעת היא 5.5 (בין 5.4 ל 5.7).
    השבוע בצעתי לבקשת רופא משפחה חדש בנוסף לבדיקה בצום ו A1C גם בדיקת העמסת סוכר 75mg. להלן התוצאות:
    רמה בשעת 0 115. רמה שעתיים לאחר שתיית הגלוקוז - 125. 5.5-A1C
    האם התוצאות מאששות לחלוטין את המסקנה שאין לי סכרת , טרום סכרת או סכרת סמויה?
    בתודה ובברכת בריאות מלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות הסוכר בצום מחשידות לטרום סוכרת

ד``ר מאיה איש שלום
    30/11/2021

רמות הסוכר בצום מחשידות לטרום סוכרת, בעקרון בכדי לודא שאין טרום סוכרת, עדיף בהעמסה לבדוק רמת סוכר אחרי שעה של העמסה (אמנם זו לא הבדיקה המקובלת בקופה). אם רמת הסוכר בצום מאז ומעולם היתה מוגברת יתכן ויש לך סוכרת מונוגנטית מסוג MODY2 שלא מחייבת טפול פרט להקפדה על פעילות גופנית סדירה וצמצום צריכת פחמימות כי הסכוי לסבוכים הוא קטן.
    אפשר לשקול חבור חד פעמי למד סוכר רציף בכדי להבין טוב יותר את ההתנהגות של הסוכר במשך היממה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם במד סוכר ביתי

סמי.
    01/12/2021

רוב תודות על מענה המהיר. בהמשך לתשובתך בצעתי הבוקר בדיקת דם במד סוכר ביתי בתוצאות כדלקמן: בצום של8.5 שעות.שעת 0- 125. שעה לאחר ארוחה (תחליף לגלוקוז) שכללה: חצי פרוסת לחם עם כ 30 גרם גבינת קצקבל, יוגורט המכיל כפית סוכר, חצי בננה וקפה עם שתי כפיות סוכר.התוצאה- 125. שעתיים לאחר הארוחה התוצאה-116. איני יודע אם מאז ומעולם הייתה לי רמת סוכר מוגברת בצום.אחת זכורה לי מגיל 40 בגובה 106 כשהטווח העליון של הנורמה היה 120. אציין כי איני בעל עודף משקל ואני שוחה 2 ק"מ באופן קבוע כ4ימים בשבוע.משתדל גם להקפיד בתזונה. אודה על התיחסותך לממצאים ולמידע הנל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך מדדי סוכר מעולים לגילך ולא הייתי נלחץ כלל

אודי
    01/12/2021

שלום לך סמי

הבט לענ'ד בגיל 76 יש לך מדדים נהדרים!

ככל שחולפות השנים הגוף הופך יותר ויותר פחות רגיש לאינסולין וגם הפרשת האינסולין הופכת מועטה יותר
    זה טבעי לגמרי! האורגניזם מתבלה יש דרמטית פחות מסת שריר וכו

ככל שצועדים עמוק לגילאים מבוגרים יותר אוספים על הדרך מחלות גם אם עושים הכל לפי הספר! תזונה ספורט וכו

השלד כבר לא מה שהיה השמיעה לא משהו ובלי משקפיים אין בכלל על מה לדבר

יש לך מדדי סוכר מעולים לגלך! לא הייתי נלחץ כלל וגם לא משנה שום דבר באורחות החיים
    אינך בעל עודף משקל
    אתה פעיל גופנית ואוכל מאוזן מה עוד נותר לעשות? תכלס כלום

זכור.עם השנים כולם הופכים להיות פחות רגישים לאינסולין
    אנשים מקבלים סוכרת קשה כבר בגילאי 30!
    ואתה בגילך עם סוכר מעט מוגבר בצום ???So what

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערך בצום בהחלט על גבול הסוכרת

ד''ר מאיה איש שלום
    03/12/2021

הערך בצום בהחלט על גבול הסוכרת אך אחרי האוכל תקין. גם אם מדובר בסוכרת היא קלה. מסכימה עם אודי שעם הגיל תפקוד תאי הבטא בלבלב שמפרישים אנסולין יורד, מסת השריר יורדת מסת השומן עולה ולכן יש תנגודת לאנסולין
    אפשר לשקול טפול במטפורמין בערב להורדת הסוכר בצום.
    וחשוב כמובן להקפיד לא להפריז בפחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו