האם בדיקה של אינסולין בדם ללא העמסת סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם בדיקה של אינסולין בדם ללא העמסת סוכר
    שני
    05/12/2021

שלום
    אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות עם היקף בטן 110 ומאובחנת 12 שנים עם תנגודת לאינסולין ולוקחת 12 שנים גלוקומין אחד. עקב קושי בכניסה להריון רופאת נשים המליצה לי להתייעץ עם רופאת אנדו על לקיחת 2 גלוקומין כי ספורט עקב פציעה אורתופדית אני לא יכולה לעשות. עשיתי תור טלפוני בקופה עם הרופאת אנדו והיא צעקה עליי שמבחינתה אין לי תנגודת לאינסולין עם סוכר 76. הסברתי לה שיש את האבחנה במחשב ושזה הערך עם גלוקומין וכשאובחנתי הסוכר היה 82. היא אמרה לי שכל הרופאים מדמיינים ואין לי תנגודת לאינסולין למרות שהסברתי לה שעשיתי בדיקת העמסת סוכר רק שפשוט הייתי אז בקופה אחרת. היא סיימה את השיחה תוך 3 דקות ואמרה שיכול להיות שגם גלוקומין אחד אני לא צריכה לקחת. שאלתי אותה איך אפשר להוכיח לה שיש לי עדיין תנגודת אז היא אמרה תפסיקי חודש עם גלוקומין ותעשי העמסת סוכר וגם לא נתנה הפניה.
    בהעמסת הסוכר לפני 12 שנים התעלפתי והיו לי תסמינים קשים של היפו והאחיות נתנו לי לשכב כל הבדיקה. האם כדאי בכל זאת לעשות העמסת סוכר?
    והאם בדיקה של אינסולין בדם ללא העמסת סוכר עם הגלוקומין תוכל קצת לתת מושג ולעזור?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עם המדדים שלך אכן קשה לקבוע שאם טרום סוכרתית

אודי
    06/12/2021

עם המדדים שלך אכן קשה לקבוע שאת "טרום סוכרתית" או בעלת תנגודת לאינסולין
    המספרים לא משקרים

אולם יש לך פיצוי יתר של אינסולין בהעמסת סוכר כלומר "סוג של" תנגודת לאינסולין

השם היותר מדויק הוא "תנגודת לאינסולין ריאקטיבית" משהו לא בדיוק שכיח אגב...

אני אישית מכיר אותו מאתלטים וממפתחי גוף שטרום תחרויות מבצעים "העמסת פחמימות" (Carbohydrate loading)

א.יש לך אפשרות דרך הביטוח המשלים לפנות לאנדו' באופן פרטי

ב.עצה כללית כשאת אוכלת פחמימות תנסי לשלב איתן שומן שיאט את כניסתן של הסוכרים למחזור הדם ויימנע משוב התקפי חזק מהלבלב להפריש כמות אינסולין לא פרופורציונלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשיש עודף משקל בטני הוא מעלה את הסיכון לתנגודת אינסולין

ד''ר מאיה איש שלום
    06/12/2021

אם היתה היפוגלקמיה זה בהחלט מחשיד לתנגודת לאנסולין
    האם בדקו אז רמות אנסולין? אולי יש לך את תוצואת הבדיקה?
    כשיש עודף משקל בטני הוא מעלה את הסכון לתנגודת לאנוסלין ואת צודקת שהתנגודת הרבה פעמים יכולה להתבטא אחרי האוכל/העמסה ולאו דווקא בצום
    אני בספק אם בבדיקת אנסולין גלוקוז בצום תתן מענה אבל אפשר לנסות
    ראיתי כבר מקרים בהם הסוכר בצום וגם האנסולין היו תקינים והעליה היתה רק אחרי העמסה בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו