מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם בדיקה של אינסולין בדם ללא העמסת סוכרשני05/12/2021
שלום
אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות עם היקף בטן 110 ומאובחנת 12 שנים עם תנגודת לאינסולין ולוקחת 12 שנים גלוקומין אחד. עקב קושי בכניסה להריון רופאת נשים המליצה לי להתייעץ עם רופאת אנדו על לקיחת 2 גלוקומין כי ספורט עקב פציעה אורתופדית אני לא יכולה לעשות. עשיתי תור טלפוני בקופה עם הרופאת אנדו והיא צעקה עליי שמבחינתה אין לי תנגודת לאינסולין עם סוכר 76. הסברתי לה שיש את האבחנה במחשב ושזה הערך עם גלוקומין וכשאובחנתי הסוכר היה 82. היא אמרה לי שכל הרופאים מדמיינים ואין לי תנגודת לאינסולין למרות שהסברתי לה שעשיתי בדיקת העמסת סוכר רק שפשוט הייתי אז בקופה אחרת. היא סיימה את השיחה תוך 3 דקות ואמרה שיכול להיות שגם גלוקומין אחד אני לא צריכה לקחת. שאלתי אותה איך אפשר להוכיח לה שיש לי עדיין תנגודת אז היא אמרה תפסיקי חודש עם גלוקומין ותעשי העמסת סוכר וגם לא נתנה הפניה.
בהעמסת הסוכר לפני 12 שנים התעלפתי והיו לי תסמינים קשים של היפו והאחיות נתנו לי לשכב כל הבדיקה. האם כדאי בכל זאת לעשות העמסת סוכר?
והאם בדיקה של אינסולין בדם ללא העמסת סוכר עם הגלוקומין תוכל קצת לתת מושג ולעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם המדדים שלך אכן קשה לקבוע שאם טרום סוכרתית
אודי06/12/2021עם המדדים שלך אכן קשה לקבוע שאת "טרום סוכרתית" או בעלת תנגודת לאינסולין
המספרים לא משקרים
אולם יש לך פיצוי יתר של אינסולין בהעמסת סוכר כלומר "סוג של" תנגודת לאינסולין
השם היותר מדויק הוא "תנגודת לאינסולין ריאקטיבית" משהו לא בדיוק שכיח אגב...
אני אישית מכיר אותו מאתלטים וממפתחי גוף שטרום תחרויות מבצעים "העמסת פחמימות" (Carbohydrate loading)
א.יש לך אפשרות דרך הביטוח המשלים לפנות לאנדו' באופן פרטי
ב.עצה כללית כשאת אוכלת פחמימות תנסי לשלב איתן שומן שיאט את כניסתן של הסוכרים למחזור הדם ויימנע משוב התקפי חזק מהלבלב להפריש כמות אינסולין לא פרופורציונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כשיש עודף משקל בטני הוא מעלה את הסיכון לתנגודת אינסולין
ד''ר מאיה איש שלום06/12/2021אם היתה היפוגלקמיה זה בהחלט מחשיד לתנגודת לאנסולין
האם בדקו אז רמות אנסולין? אולי יש לך את תוצואת הבדיקה?
כשיש עודף משקל בטני הוא מעלה את הסכון לתנגודת לאנוסלין ואת צודקת שהתנגודת הרבה פעמים יכולה להתבטא אחרי האוכל/העמסה ולאו דווקא בצום
אני בספק אם בבדיקת אנסולין גלוקוז בצום תתן מענה אבל אפשר לנסות
ראיתי כבר מקרים בהם הסוכר בצום וגם האנסולין היו תקינים והעליה היתה רק אחרי העמסה בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)