קשר בין אוזמפיק- כיצד להבחין בין וירוס בטן לתגובה לזריקה? קשר בין יזמםיק לחסימת מעיים?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קשר בין אוזמפיק- כיצד להבחין בין וירוס בטן לתגובה לזריקה? קשר בין יזמםיק לחסימת מעיים?
    יעל
    21/12/2021

שלום דוקטור!
    5.5 חודשים עם אוזמפיק, להפחתת משקל. ירדתי כ6-7 קג נכון ללפני חודשים.

לפחות 4 פעמים במהלך תקופה זו הגבתי לא טוב עם בחילות, הקאות, שלשולים, עייפות, כאבי ראש, עליתי וירדתי במינונים, עצרתי העלאה פען פעמיים, כשסהכ הכי הרבה שהגעתי אליו היה 60 קליקים לפני חודשיים (מה74 שהיו "היעד"), ואז היתה גם תגובה לא טובה אז ירדתי ל40, ומאז מעלה ב3 קליקים כל שבוע.

השבוע חזרתי ל60.
    ושוב- שלשולים, כאב בטן או תחושת עומס גדול בבטן, תחושה של צורך להקיא, ועם הכל סחרחורת, כאב ראש, גם כאבי שרירים (או בעצם חולשה בנקודות התורפה המוכרות בגוף.. ).

1. איך יכולה בעצם להבחין ולדעת האם אלו וירוסי בטן חוזרים שמגיעים מהגן עם הילדה (ידוע שיש בגן כבר כמה פעמים בתקופה זו, אבל מתבטאים אצלי רק וגם לא היו לי השנויות רבות כמו ב5 חודשים האחרונים מאז התחלתי את הטיפול, מאז מרגישה כמו עם וירוס בממוצע פעם בחודש),

2. אם אלו תופעות הלוואי של התרופה, יש כללי אצבע שאפשר לנסות להפעיל כדי להבחין ולדעת שלא מגיע לחסימת מעיים הדורשת טיפול?
    מפחיד אותי שהתגובה או הוירוס זה בעצם נטיה שמתפתחת ועלולה להגיע חסימה. בעבר לא היו לי תוםעות כאלה של הקאה ושלשול, בקושי בטיולים בעולם 3..

3. ונקודתית השבוע, מחרתיים, האם להזריק שוב 60? האם לרדת ב3 קליקים?
    אציין שבשל הפחתת הקליקים מ60 ל40 לפני חודשיים (ועליה הדרגתית מאז) מרגישה שחזר רעב, אולי בולט יותר כי במקביל שנהיה קר וחורפי, בחורף אני משמעותית רעב מאשר בקיץ, ואני מרגישה שהעליתי קצת במשקל. .

בתודה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרופה לא מעלה את הסיכון לחסימת מעיים

ד''ר מאיה איש שלום
    22/12/2021

בעקרון התרופה לא מעלה את הסיכון לחסימת מעים. כן יכולה לגרום לשלשולים כאבי בטן וכל מה שתארת תופעות שהן תלויות מנון וחולפות עם הזמן. בכל מינון שאת מזריקה הוא מגיע לשיא ההשפעה רק בזריקה השלישית של אותו מינון בגלל זמן מחצית החיים הארוך של התרופה שבוע.
    לעיתים נשארים שבועות על אותו מנון עד הסתגלות או אפילו מעלים ב-2 קליקים פעם בשבועיים שלושה.
    מציעה לפנות לרופא/ה שרשמ/ה את התרופה לגבי המינון. ובטח שכדאי להפחית את המינון כנראה שיותר מ3 קליקים. אך מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ושאלת המשך על הזריקה הבאה

יעל
    22/12/2021

תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!

אתמול הייתי עם תחושת האיכס הכללי, היום יש שיפור אבל לא 100 אחוז.. עכשיו בעיקר צרבת וזה כבר שיפור ענק.
    האם להזריק היום, הזמן הרגיל בשבוע, או לדחות למחר?
    והאם בשבוע הבא יכולה להתחיל להחזיר אחורה להיום, היינו להזריק אחרי 6 ימים, או שבפעמיים לבצע את ההקדמה חזרה, כל שבוע להקדים נניח ב12 שעות עד שחוזרת למועד המקורי?

תכננתי את יום ההזרקה באמצע שבוע כדי שלא יהיה קרוב לסופש כדי לא לערבב עם האלכוהול השבועי.. (לא יודעתאם אוזמפיק מפורק בכבד או לא אז ליתר בטחון הפרדתי ביומיים מארוחת שישי)

ושוב- המון תודה לך עח הפורום הזה 🙏

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את עדיין לא מרגישה במיטבך הייתי מחכה עם הזריקה

ד''ר מאיה איש שלום
    23/12/2021

אם את עדין לא מרגישה במיטבך היתי מחכה עם ההזרקה אלא אם התסמינים מינימלים
    אם תצמצמי ל6 ימים זה יגביר את תופעות הלואי
    התרופה לא מתפרקת בכבד כך שאין חשש
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי, תודה רבה רבה לך על כל העזרה!

יעל
    23/12/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו