תנודות רבות בבלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תנודות רבות בבלוטת התריס
    שירי
    06/01/2022

שלום ד"ר, אני בת 45 ויש לי תת פעילות כבר 15 שנה. אני מאוזנת כבר שנים. בחצי השנה האחרונה עברתי מת פעילות ליתר פעילות ועכשיו שוב לתת פעילות. החריגות הן קטנות מחוץ לגבול התחתון/העליון. רופאת המשפחה ביצעה לי שינויים במינון. יש לי כמה שאלות: 1.האם איבוד משקל של כעשר קג לאורך חצי שנה יכול להיות מוסבר ע"י התנודות האלה? אפילו שמדובר בחריגות קטנות? 2.האם הרגשת חולשה יכולה להיות קשורה לתנודות האלה בבלוטת התריס? 3.האם צריך לבצע בדיקות נוספות פרט לבדיקות הדם? תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנודות רבות בבלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה במשקל יכולה להביא לצורך להפחתת מינון אלטרוקסין

ד''ר מאיה איש שלום
    15/01/2022

שנוים קלים בTSH עם FT4 FT3 בנורמה פחות סביר שגורמים לתסמינים. ירידה במשקל יכולה להביא לצורך להפחתת מנון אלטרוקסין כי המנון הוא לפי משקל. אם יש חולשה היתי מחפשת סבות אחרות כגון חסר ברזל, חסר B12 אנמיה הפרעות במלחים, חסר בקורטיזול. חשוב להקפיד לקחת את האלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד בבוקר בצום חצי שעה לפני אוכל/קפה/כדורים נוספים וכך תהיה פחות תנודתיות ברמות TSH
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו