רוצה להבין את המשמעות של מבחן דקס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רוצה להבין את המשמעות של מבחן דקס
    איילה
    07/01/2022

אני קצת מבולבלת, עשיתי כמה פעמים את המבחן דקס בגלל חשד לקושינג, הוא לא דיכא לי, רציתי לדעת מה המשמעות של המבחן הזה בכלל? זה מראה בעצם שהקורטיזול הגבוה הוא מגידול או שזה פשוט מראה שיש בעיה ביצור של הקורטיזול ולא בהכרח גידול?
    בכללי כן מצאו לי אדונומה בהיפוזיזה ואני בהמשך טיפול כי הנוירוכירורג אמר שזה נראה לו מעל ההיפוזיזה ולא בהיפוזיזה אז עלו ספקות מצד הרופאים שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש מספר מינונים של מבחן דקסמטזון אנשים עם עודף משקל

ד''ר מאיה איש שלום
    07/01/2022

יש מספר מנונים של מבחן דקסמטזון אנשים עם עודף משקל או דכאון או סוכרת או מחלות נוספות לעיתים לא מדכאים במבחן של 1 מג' אבל כן מדכאים במבחן של 0.5 מג' כל 4 שעות למשך יומיים ובדיקת דם לקורטיזול בבוקר היום השלישי דהיינו מבחן של 4 מג' דקסמטזון. האבחנה של קושינג היא לפעמים לא פשוטה. נעזרים גם בבדיקת קורטיזול בשתן וגם בבדיקת קורטיזול ברוק בחצות
    אם את נוטלת גלולות או תרופות אנטיאפלפטיות הללו עלולות להשפיע על תוצאות מבחן הדכוי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו