מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחון גורם לתת פעילותדנית27/01/2022
שלום,
אני בת 30 בריאה בד"כ. אובחנתי עם תת פעילות מאד קלה לפני כ-6 שנים ואני מטופלת ביוטירקס (50 מק"ג 4 ימים בשבוע ו100 מק"ג 3 ימים בשבוע).
אני מעוניינת לאבחן את הגורם לתת פעילות של בלוטת התריס.
עשיתי את הבדיקות ANTI THYROID PEROXID, THYROGLOBULIN Ab (צירפתי תמונה עם התוצאות). נראה שיצאו תקינות. אני לא נוטלת תרופות מלבד יוטירקס.
אילו בדיקות נוספות אוכל לעשות כדי לאבחן את הגורם לתת פעילות?
בנוסף, כשהתחלתי טיפול הרופא בעצמו התלבט אם כדאי להתחיל טיפול או לא. רציתי לשאול האם תאורטית, מטופל שיש לו תת פעילות קלה של בלוטת התריס עקב חוסר ביוד או תת פעילות זמנית ערב מחלה נגיפית, והוא מקבל טיפול תרופתי- האם בבדיקות הבאות שיעשה יראו עודף בהורמוני בלוטת התריס או שהבלוטה תייצר הורמונים לפי הצורך? או במילים אחרות, איך אפשר לבדוק אם האבחנה הראשונית בכלל נכונה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנית
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2022קשה לי לתת תשובה מלאה כי אין לי את הסטורית הבדיקות, הסטוריה משפחתית ולא בדקתי אותך. אבל בכל מקרה ב10% מהאנשים עם תת פעילות אוטואמונית של בלוטת התריס אין נוגדנים.
בעקרון אם זו דלקת אז במהלך הטיפול, הבלוטה הרבה פעמים מתאוששת ואז הTSH יורד מתחת לנורמה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)