אבחון גורם לתת פעילות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אבחון גורם לתת פעילות
    דנית
    27/01/2022

שלום,
    אני בת 30 בריאה בד"כ. אובחנתי עם תת פעילות מאד קלה לפני כ-6 שנים ואני מטופלת ביוטירקס (50 מק"ג 4 ימים בשבוע ו100 מק"ג 3 ימים בשבוע).
    אני מעוניינת לאבחן את הגורם לתת פעילות של בלוטת התריס.
    עשיתי את הבדיקות ANTI THYROID PEROXID, THYROGLOBULIN Ab (צירפתי תמונה עם התוצאות). נראה שיצאו תקינות. אני לא נוטלת תרופות מלבד יוטירקס.
    אילו בדיקות נוספות אוכל לעשות כדי לאבחן את הגורם לתת פעילות?

בנוסף, כשהתחלתי טיפול הרופא בעצמו התלבט אם כדאי להתחיל טיפול או לא. רציתי לשאול האם תאורטית, מטופל שיש לו תת פעילות קלה של בלוטת התריס עקב חוסר ביוד או תת פעילות זמנית ערב מחלה נגיפית, והוא מקבל טיפול תרופתי- האם בבדיקות הבאות שיעשה יראו עודף בהורמוני בלוטת התריס או שהבלוטה תייצר הורמונים לפי הצורך? או במילים אחרות, איך אפשר לבדוק אם האבחנה הראשונית בכלל נכונה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון גורם לתת פעילות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדנית

ד''ר מאיה איש שלום
    28/01/2022

קשה לי לתת תשובה מלאה כי אין לי את הסטורית הבדיקות, הסטוריה משפחתית ולא בדקתי אותך. אבל בכל מקרה ב10% מהאנשים עם תת פעילות אוטואמונית של בלוטת התריס אין נוגדנים.
    בעקרון אם זו דלקת אז במהלך הטיפול, הבלוטה הרבה פעמים מתאוששת ואז הTSH יורד מתחת לנורמה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו