תופעות לוואי של קסיגדו 5/1000 xr

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של קסיגדו 5/1000 xr
    ארנון
    15/02/2022

שלום רב
    בן 56 עם יתר לחץ דם , סוכרת ואי ספיקת כליות המוגדרת קלה (במעקב נפרולוג).
    לפני כשנתיים עברתי צינתור בו הושתלו לי שני סטנטים, בתקופה שלפני הצינתור נטלתי כדורי ג'ארדיאנס דואו לסוכרת שהוברר שכתופעת לוואי גרמו לי לעלייה בהמגלובין ל 18.5 (לא המסוכרר) ובקריאטינין למעל 2 (מאחר והיה חשד לפוליציטמיה ורה הופניתי לבירור בהמטולוגיה בילינסון ולאחריו נקבע שהמדדים עלו כתוצאה מלקיחת הגארדיאנס). לאחר הפסקת הגארדיאנס חזרו המדדים לרמה תקינה כשלעיתים הקריאטינין בדם גבוה במקצת).
    לאור הנל התחלתי ליטול טרג'נטה דואו בשנתיים האחרונותועד לפני זמן קצר היית מאוזן סוכרתית , אך לאחרונה חלהעלייה במדדים.
    היום רופא קופת חולים החליט להחליף לי את התרופה ל -קסיגדו 1000/5 xr , בקריאה באתרי הרפואה השונים הוברר לי שלמעשה תרופה זו היא מאותה "משפחה" של הג'ארדיאנס , אך מעבר לכך אחד הרופאים ציין שלמעשה אלו הן תרופות זהות לחלוטין וגורמות לתופעות לוואי האופיניות לכך קבוצה זו.
    שאלתי ,האם אכן הקסגידו והגארדיאנס הן אכן למעשה אותה תרופה רק בשם גנרי שונה והאם מומלץ לי לקחת אותה למרות הסבירות הגבוהה שתגרום לי לאותן תופעות לוואי ? וכן האם יש אלטרנטיבה אחרת ?
    סליחה על האורך ותודה מראש ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ג'רידאנס ופורסיגה הן מאותה המשפחה

ד''ר מאיה איש שלום
    15/02/2022

אתה צודק שג'רידאנס ופורסיגה הן מאותה משפחה בעלות מבנה דומה לכן אתה בהחלט עשוי לפתח שוב פוליצטמיה. מה עם תרופות ממשפחת אנאלוגים לGLP1 כגון וקטוזה/טרולסיטי/אוזמפיק יש להן תועלת בהשפעה אנטיטרשתית והן לא גורמות לפוליצטמיה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

ארנון
    15/02/2022

תודה על התשובה המהירה ..
    בדיוק מה שהערכתי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו