תופעות לוואי סקסנדה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי סקסנדה
    אלון
    20/02/2022

התחלתי לקחת סקסנדה לפני כחודש.
    מאז נדרשתי לעצור פעמיים, למשך 3 ימים בכל פעם, את לקיחת התרופה, בשל התייבשות.
    תופעות הלוואי מופיעות מספר פעמים בשבוע:
    כאבי ראש וסחרחורת,
    ולצערי מספר פעמים בשבוע אני מוצא את עצמי צמוד לשירותים, כאשר אני מתקשה לאגור אפילו מיים בקיבה.
    האם אלה תופעות לוואי שכיחות בלקיחת התרופה,שעוברות לאחר מספר שבועות, או שמדובר במצב קיצוני שאני נדרש לשקול אם להמשיך לקחת את התרופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי סקסנדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות הלוואי תלויות מינון וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

ד''ר מאיה איש שלום
    20/02/2022

תופעות הלואי תלויות מנון ומאוד כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הורדת מנון והעלאה אולי איטית יותר אם בכלל. אם הן כבר הופיעו במנון המנמלי של 0.6 מג' בעוצמה משמעותית יתכן שהתרופה לא מתאימה לך. למרות שאפשר גם לנסות 5 קליקים ליום שזה 0.3 מג 'ליום. בכל מקרה כשיש תופעות לואי לא מעלים מנון ואז מורידים
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי התחילו ישר בשימוש בתרופה

אלון
    21/02/2022

הם התחילו ישר בשימוש בתרופה, לאחר 10 ימים עברתי למינון של 1.2, תופעות הלוואי התגברו ואז לאחר 3 ימים באותו מינון, הפסקתי בפעם הראשונה, עקב התייבשות.
    חזרתי למינון של 0.6, ולאחר שבוע תופעות הלוואי היו יחסית בשליטה, אבל בהחלט הורגשו- כאבי ראש, ושלשולים מספר פעמים ביום.
    לאחר עוד 10 ימים עברתי שוב ל- 1.2, ואז תופעות הלוואי החריפו, סחרחורות ושלשולים כל חצי שעה לאורך כל היום והלילה.
    גם לאחר הפסקת התרופה בפעם השניה, לקח 4 ימים עד שתופעות הלוואי נרגעו.
    התחלתי שוב שלשום במינון 0.6, ואני מרגיש שוב תופעות לוואי קלות.
    הרופא אומר- החלטה שלי אם להמשיך.
    מהניסיון שלך, להמשיך במינון נמוך, או שהתרופה אינה מתאימה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי חולפות עם הזמן

ד''ר מאיה איש שלום
    22/02/2022

בעקרון תופעות הלואי חולפות עם הזמן, אפשר לנסות מנון של 0.3 מג (5 קליקים) ולעלות רק במידה ואין תופעות לואי. התרופה באמת לא מתאימה לכולם לחלק מהאנשים בגלל חוסר יעילות ולחלק בגלל תופעות לואי.
    אם במנון נמוך יותר תהיה ללא תופעות לואי אולי שווה לנסות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו