תופעות לוואי מלקיחת אוזמפיק ומטמורפין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי מלקיחת אוזמפיק ומטמורפין
    איתן
    27/02/2022

שלום
    אני בן 52 עם סוכרת מסוג 2.
    בתקופה האחרונה לא הייתי מאוזן עקב השמנה והוחלט להחליף לי את התרופות לאוזמפיק ומטאמורפין (אוזמפיק 0.5 מיליגרם ומטמורפין 850 3 פעמים ביום).
    ביום רביעי שעבר הזרקתי 0.5 אוזמפיק אבל לקחתי מטמורפין חצי כדור פעמיים ביום , לאחר 48 שעות אכן הייתה השפעה חיובית ורמות הסוכר החלו לרדת (לפני שבועיים בבוקר לאחר צום היה 176 והיום 135) , אך יחד עם זאת מיום שישי החלו לי כאבי בטן קלים , חוסר תיאבון , סחרחורת ובחילה שנמשכות עד עתה.
    האם אלו תופעות לוואי מקובלות / סבירות ? האם להפסיק את המטמורפין ? האם אלו תופעות מסוכנות שעלי ללכת למרפאה או בינתיים להמתין ?

ושאלה נוספת , ראיתי בפורום שאלות על חמצת קטוטית , מה זה ? האם אני נמצא בסיכון תחת רמת סוכר שהיא בסביבות 135 .. לציין שיש לי ספיקת כליות המוגדרת (עי נפרולוג) קלה , עם קריאטינין מעט גבוה ..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לשקול הורדה של מנון האוזמפיק

ד''ר מאיה איש שלום
    28/02/2022

אפשר לשקול הורדה של מנון האוזמפיק . תופעות הלואי תלויות מנון וחולפות עם הזמן. אפשר להוריד מנון למשל בקליקים 37 קליקים הם 0.5 אז למשל לרדת ל30 או 25 קליקים באשור כמובן של הרופא המטפל. אני מיחסת את תופעות הלואי יותר לאוזמפיק מאשר למטפורמין. הסכון לחמצת קטוטית הוא באנשים עם סוכרת תלוית אנסולין או סוכרת אוטואמונית שזקוקים לאנסולין ולא מקבלים בעקבות נטילת תרופות ממשפחת מעכבי SGTL2 בזמן חום/התיבשות. באוזמפיק היו דווחי מקרים בעקבות הקאות רק בחולים עם סוכרת נעורים אך לא ידוע לי על סיכון מוגבר באנשים עם סוכרת מסוג 2.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו