הדיאטה של מכון וויצמן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הדיאטה של מכון וויצמן
    רעות
    05/03/2022

שלום ד"ר
    יש לי תינגודת לאינסולין וערכתי את בדיקת החיידקים של נכון וויצמן. בבוקר למשל זה מראה שהכי טוב לי לאכול 50 גרם עוגת שמרים עם דנונה פרו 20 גרם לעומת הדנונה ולחם כוסמין מלא או קורנפלקס מלא.
    האם זה באמת בסדר ולא יגרום לעלייה באינסולין?
    מה שכן הערך הגליקמי בכלליות לכלל האוכלוסיה של 50 גרם עוגת שמרים או עוגת מוס יותר נמוך מלחם כוסמין.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדיאטה של מכון וויצמן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל פחמימה גורמת לעלייה בהפרשת אינסולין

ד''ר מאיה איש שלום
    07/03/2022

כל פחמימה גורמת לעליה בהפרשת אינסולין יתכן שאצלך עוגת שמרים מעלה פחות . בבוקר התנגודת לאנסולין היא הגבוהה ביותר לעומת שאר היום אז אולי עדיף להתחיל עם חלבון ולהפחית צריכה של פחמימות בבוקר
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לציין בנוסף ברשות ד'ר מאיה

אודי
    08/03/2022

גם חלבון גורם לספייק אינסוליני ובמקרים מסוימים אף יותר מפחמימה(חלבון החלב קזאין לדוגמא)

אם יש עודף משקל (כלומר עתודות אנרגיה עודפות משומרות) כדאי לנסות לדלג על ארוחת הבוקר זה לא כ'כ קשה אם עסוקים ומסיחים דעת שכן הרעב מגיע בגלים וחולף (אני למשל למעלה מ20שנים לא אכלתי ארוחת בוקר רק קפה שחור חזק ללא ממתיק או חלב)

דגש שכדאי מאד להתייחס אליו הוא ארוחת צהריים בפיצוי יתר כי שמו שמים דילגנו על ארוחת הבוקר..

העצה וההבהרה היא כללית שכן יש להתחשב בסך כל הנתונים המשתנים של כל אדם כגון תרופות גיל סטטוס מטבולי וכדו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו