מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרום סכרת - בדיקת העמסת סוכר 75 שיצאה לא תקינהאלונה21/03/2022
היי, אני בת 29 (לא בהיריון).
עשיתי בדיקת העמסת סוכר 75 שיצאה לא תקינה לדברי רופאת הנשים.
הערכים הם כאלה:
בצום - 108.5
לאחר שעה - 100
לאחר שעתיים - 94.5
למה דווקא אחרי העמסת סוכר, הסוכר מתאזן לי? זה אמור להיות הפוך, הוא צריך להעלות לא?
בכל מקרה, בצום הוא יוצא גבוה יחסית, ואני לא בן אדם שאוהב או אוכל מתוקים או סוכר כמעט בכלל.
מה יכולה להיות הבעיה? ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטוחה שהלכת לרופאה אמיתית???
אודי21/03/2022העמסת סוכר שלך תקינה לחלוטין!!!
הסוכר המוגבר בצום יכול להיות עקב הסטרס של הבדיקה או מתהליך הגלוקונאוגנזה עקב צניחת סוכר
עכפ התוצאות לא סותרות הרבה פעמים דווקא אחרי אכילה של דבר מה הלבלב "מתעורר" ומתקן את כל הערכים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק חידוד קל...
אודי22/03/2022ציינת שאינך צורכת סוכרים ומתוקים אולם לענ'ד גם ד'ר מאיה תרצה לדעת האם יש עודף משקל? כמו כן האם תפקודי בלוטת המגן תקינים גבוליים וכדו?
כי העמסת סוכר שלך מעולה! אולם הסוכר בצום גבולי ואף גבוה במעט
אם יש אכן השמנה ועודף משקל אז זה יכול להסביר את המדד בצום כמו גם את פיצוי היתר בזמן העמסה עקב תנגודת לאינסולין קלה-בינונית
ודאי ד"ר מאיה תבהיר יותר טוב את הדברים והמשמעויות
אבל שוב העמסת סוכר שלך אידאלית! לכן מאד לא ברורה פסקנותה של רופאתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלונה
ד''ר מאיה איש שלום22/03/2022אכן כמו שאודי אמר אם יש עודף משקל אז עשויה להיות תנגודת לאנסולין ברמת הכבד דבר שמסביר את רמת הסוכרר המוגברת בצום
אני מבינה את רופאתך כי אם את מתכננת הריון יעד הסוכר בצום הוא פחות מ95
אם אינך סובלת מעודף משקל ומדובר בבדיקות עקביות צריך לחפש טרום סוכרת אחרת (על רקע אוטואמוני/מונוגנטי/שחלות פולצסטיות?).
האם המוגלובין המסוכרר תקין?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)