מבחן דיכוי דקסמטזון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מבחן דיכוי דקסמטזון
    יוני
    23/03/2022

שלום

בשנות הארבעים
    בדיקת קורטיזול בדם קצת מעל הגבול העליון של הנורמה - 573 (הערך העליון הוא 535).
    רופא המשפחה ביקש שאעשה מבחן דיכוי דקסמטזון עם 2 כדורים של 0.5 מ"ג בלילה לפני הבדיקה.
    בתחילה אמר לקחת ב 12 את הכדורים ולעשות את הבדיקה בשמונה.
    מאחר ואני הולך לישון מאוחר בלילה, שאלתי אם אפשר לקחת ב 2 בלילה ולעשות את הבדיקה ב- 10
    הוא שאל מתי עשיתי את הבדיקה של הקורטיזול, אמרתי ב 10 בבוקר, אז אמר שזה בסדר לקחת את הכדורים ב2 ולעשות את הבדיקה בעשר.
    אני קורא שיש משמעות רבה לשעה בה נלקחת הבדיקה ושזה צריך להיות עד 8 בבוקר.

1. האם זה מאוד משנה?
    2. האם מי שרגיל לישון מאוחר ולקום מאוחר זה שונה?
    2. במקרה שלי שהבדיקה הקודמת היתה בעשר בבוקר, אז ההשוואה הנכונה יותר תהיה שהמבחן דיכוי יהיה עם בדיקה באותה השעה (10 בבוקר)?

ולסיכום, האם זה בסדר לקחת את הכדורים ב2 ולעשות את הבדיקה בעשר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבחן דיכוי דקסמטזון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעקרון רמת הקורטיזול מגיעה לשיא בדם ב7-8 בבוקר

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

ערב טוב
    בעקרון רמת הקורטיזול מגיעה לשיא בדם ב0700-0800 בבוקר. לכן השאיפה לבצע בשעות אלו
    היתי עושה מאמץ לקחת ב2300 בלילה (שזאת השעה המומלצת לטסט 2 כדורים של 1 מג') ולבדוק קורטיזול בשמונה בבוקר למחרת
    יתכן שאצל מי שרגיל לשון מאוחר ולקום מאוחר יותר כל המחזור זז קדימה וגם השיא ברמת הקורטיזול קיימים מחקרים שאכן מרמזים שזה המצב אך היתי מבצעת את הטסט כרגיל אם ניתן
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו