מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעה של תרופות ומחלה על בדיקות דםאור04/04/2022
שלום
אני צריך לעשות בדיקת דם לקורטיזול, וכן בדיקה נוספת עם נטילת דקסמטזון בלילה לפני הבדיקה.
(כ"כ באותה הזדמנות בדיקות דם לוירוסים ומחלות אוטואימוניות כחלק מבירור שקשור לכבד)
בלי קשר לזה קיבלתי דלקת ריאות או ברונכיט (לא ברור אם על רקע חיידקי או ויראלי), ואני מטופל כעת באנטיביוטיקה, כדורים פרדניזון, ומשאף לכמה ימים.
האם מיד לאחר סיום הטיפול התרופתי אפשר לעשות את בדיקות הדם הללו או שהן עלולות להיות מושפעות ולא אובייקטיביות בגלל המחלה ו/או התרופות שציינתי?
ספציפית לגבי קורטיזול קראתי שסטרואידים מחקים את פעילות ההורמון, לכן שמתי דגש על השאלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע אחרי החלמה מלאה מהזיהום
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2022מציעה לבצע לאחר החלמה מלאה מהזיהום הנשימתי. לפחות שבועיים שלושה אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
אור06/04/2022שלום
ראשית תודה לרופאה
1. הצורך בהמתנה של שבועיים פלוס זה בגלל הזיהום הנשימתי או בגלל הטיפול התרופתי בסטרואידים?
אני אמור ליטול טיפול ל-4 ימים (בתקווה שלא אצטרך יותר מזה) של 60 מ"ג פרדניזון ביום ( 3X20) , וכן שימוש במשאף סטרייד דיסקוס למשך 4 ימים.
2. האם ההמתנה נדרשת בגלל בדיקת הקורטיזול ומבחן הדיכוי לקורטיזול או גם בגלל שאר הבדיקות (מדדי דלקת, כל מיני נוגדנים למחלות אוטואימוניות, בעיקר לכבד)?
כי אם זה רק בגלל הקורטיזול אני יכול אולי לעשות את זה בנפרד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדדי דלקת יכולים להיות מושפעים
ד''ר מאיה איש שלום06/04/2022מדדי דלקת יכולים להיות מושפעים מזהום נשימתי כנל אנזימי כבד שיכולים להיות משופעים מטיפול אנטיביוטי. רמות הקורטיזול מושפועת מהסטרואידים שנטלת, וגם מהזיהום.
נוגדנים למחלות אוטואמוניות לא אמורים להיות מושפעים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)