כיצד להמשיך בטיפול ?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כיצד להמשיך בטיפול ?
    רוני
    06/04/2022

שלום ד"ר.

בן 50 עם סוכרת סוג 2, מטופל במטפורמין 850 מ"ג פעמיים ביום, עושה הליכה 3 פעמים בשבוע + משקולות חדר כושר. למרות הטיפול, A1C בבדיקה אחרונה הוא 7.6.

מדדתי ערכי סוכר באופן רציף ע"י חיישן FreeStyle, למדתי שרמות הסוכר שלי גבוהות כשעה לאחר היקיצה עד שעתיים אחרי ארוחת הצהריים. אחה"צ + ערב הן נורמליות יחסית.

איזה טיפול היית ממליצה כדי להתאזן טוב יותר ? מציין שבעבר השתמשתי בכדור ג"נואט שגרם לי לפריחה אז הפסקתי.

תודה על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להמשיך בטיפול ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לענות מבלי לקבל אנמנזה מלאה

ד''ר מאיה איש שלום
    06/04/2022

קשה לי לענות מבלי לקבל אנמנזה מלאה, בדיקה גופנית (כולל BMI היקף בטן) ובדיקות מעבדה קודמות. בעקרון אם אתה סובל מעודף משקל אפשר לשקול תוספת של מעכבי SGLT2 או אנאלוגים לGLP1. אך אם אין עודף משקל צריך אולי לחשוב על LADA, סוכרת אוטואמונית של המבוגר. האם שמת לב אילו מזונות מעלים יותר את רמת הסוכר כי הפחתת צריכתם כמובן שתשפר את רמת הסוכר
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להמשיך בטיפול ?

רוני
    07/04/2022

תודה על תשובתך ד"ר.
    BMI = 29 - 30 , יש בטן , אז זה עודף משקל ולא LADA

1.אני סובל מדלקת ערמונית כרונית , ש Jardiance מתאימה לי ? קראתי שהיא יכולה לגרום לזיהומים בשתן או שזה לא קשור ?

2.ע"פ BMI שלי אני זכאי לזריקות הרזיה אוזמפיק ? האם זה טיפול שכדאי לשקול ?

3.מדוע לא לשקול לתת אינסולין ארוך טווח כדוגמת TOUJOE במידה פחותה ?
    בגלל שהוא לא בסל למצב שלי ? או בכלל שזה לא טיפול נכון ? אם לא טיפול נכון , מה הסיבה ?

אתודה על עזרתך, זה מוערך.
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם מעלה את הסיכון לנפילות סוכר

ד``ר מאיה איש שלום
    09/04/2022

אם יש דלקת בערמונית ולא מדובר רק בהגדלה ללא דלקת אז אולי באמת גרדיאנס/פורסיגה פחות מתאימים. אנסולין יביא לעליה נוספת במשקל (לא רצוי) וגם מעלה את הסכון לנפילות סוכר. אוזמפיק/טרוליסיטי/וקטוזה מסייעים באזון רמות הסוכר מביאים לירידה במשקל וגם מגינים על הלב כלי הדם והכליות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו