Bells palsy והקשר לסוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Bells palsy והקשר לסוכרת
    Daniella Varon
    10/04/2022

קצת ארוך,אני בת 53 מתגוררת בקנדה,
    מחלות רקע: לחץ דם גבוה מגיל 42,סוכרת סוג 2
    לפני שלושה ימים קמתי בבוקר עם חצי פנים משותקות ,כאב ראש בעורף צד שמאל וחולשה ביד שמאל.טסתי למיון,שם מיד הכניסו לct חיברו למוניטור ,לאחר הct הוחלט לבצע שוב ct עם חומר ניגוד ולבצע בדיקות דם,אחרי זמן מה הגיעה האחות ונתנה לי אספירין ו4 כדורים לדילול הדם ואמרה שהוחלט לאשפז אותי למעקב.הרופא הסביר לי שהct יצא תקין ,אבל מכיוון שהסוכרת שלי לא מאוזנת הוא רוצה לברר שזה לא בגלל הסוכרת, ובנוסף הוא ראה בתיק שלי שלפני 3 שנים עשיתי ct אוזן בגלל ירידת שמיעה חד צדדית וטנטון בצד שמאל.בזמן שאני ממתינה לעלות למחלקה הייתה החלפת משמרות והרופאה החדשה החליטה לא לאשפז אותי,אמרה לאחיות לבטל ולרשום טעות פקידותית.התיישבה לידי והסבירה לי שהמצב שלי נקרא bells palsy נתנה לי פרדינזיון ואקסלוור .ואמרה שזה יעבור תוך חצי שנה. אין פה מכתב שחרור,הכל נשאר חסוי בתיק הרפואי למעט בדיקות הדם. ראיתי שהיו ערכים מעל הנורמל של Erythrocytes Hematocrit Hemoglobin וGFR נמוך מאוד.
    אחרי 3 ימים אין שיפור במצב,כאב הראש בעורף צד שמאל עדיין שם והשיתוק לא השתנה. החולשה ביד שמאל באה והולכת אך לא משמעותית.
    בבקשה חוות דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Bells palsy והקשר לסוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנושא מורכב מדי מכדי שאחווה חוות דעת בלי לראותך

ד''ר מאיה איש שלום
    11/04/2022

מצטערת הנושא מורכב מידי מכדי שאחוה חוות דעת בלי לראותך. לרב BELLS PALSY ראקטיבי לזהום ויראלי ופחות קשור לסוכרת לא מאוזנת. אך שימי לב שהפרדניזון עלול להעלות מאוד את רמת הסוכר. מציעה לפנות בהקדם לרופא המטפל מכוון שיתכן שבזמן הטיפול בסטרואידים תזדקקי זמנית לטיפול באנסולין
    לגבי האנמיה אפשר לבקש מרופא המשפחה להרחיב את הברור - לחסרים למשל ברזל B12 פולית ועוד
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו