מינון של ג'נואט 100/1000

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מינון של ג'נואט 100/1000
    משה
    19/04/2022

שלום, בשנה האחרונה רופאת המשפחה רשמה לי מינון של ג'נואט 100/1000 פעמיים ביום. בפעם האחרונה שניגשתי לבית המרקחת הרוקח אמר לי שהמרשם שגוי ואסור לקחת את המינון הזה, האם רופאת המשפחה טעתה? האם ייתכן ונגרם לי נזק בכך שלקחתי את המינון הזה במשך שנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון של ג'נואט 100/1000

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא סביר שנגרם נזק

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2022

לא סביר שנגרם נזק, בעקרון פשוט מצאו שמנון של 200 בגנוביה לא יעיל יותר מ100. מטפורמין שהגנואט מכיל אפשר בהחלט לקחת 2000
    אם אין לך בעיה של שלשולים פשוט לנסות גנואט 50/1000 פעמיים. (אבל אז המטפורמין לא בשחרור מושהה כמו בXR שנטלת עד כה וזה עשוי להגדיל את הסכון לכאבי בטן או שלשולים)
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה, שאלה נוספת

משה
    20/04/2022

האם לא קיים מינון של ג'נואט 50/1000 xr? והאם התרופה בטוחה במידה ונמצאו לי אבנים בכיס המרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    20/04/2022

אתה צודק אכן קיים גנואט XR 50/1000 לא קיים במנון של 50/850.
    אז אתה יכול לעבור ל50/1000 XR פעמיים אפשר גם לקחת את 2 הכדורים יחד עם מזון שמכיל שומן (שמן זית אבוקדו טחינה אגוזים שקדים ועוד). מזון שומני מביא לשחרור המושהה של המטפורמין בעקבות האטה בהתרוקנות הקיבה
    התרופה ככל הנראה בטוחה במקרה של אבנים בכיס מרה. רק תהיה ער לתסמינים אפשריים שכן מחייבים התערבות כגון כאבים בבטן ימנית עליונה או כאבים בצורת חגורה שמתחילים מרום הבטן ויכולים לרמז על דלקת בלבלב. במקרים שהאבנים נהיות תסמיניות אז שוקלים נתוח. אצל מרבית האנשים האבנים לא מביאות לתסמינים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו