מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרת הריון ותזונה דלת פיחמימות עד כהליאת26/04/2022
הי שלום, אני בת 41 שבוע 25 להריון. לפני ההריון וכל השנים האחרונות סוכר בצום היה 113, המוגלובין A1C בטרם ההריון היה 5.8%. (לציין כי בהריוני השני, ערך אחד בהעמסת סוכר לא תקין ונהגתי בתזונה בלבד וערכי סוכר ביתיים תקינים נולד ילד בריא במשקל 3040 גרם לידה תקינה תודה לאל). כעת, בטרם ההריון רציתי לאזן את הסוכרים בצום, ובייעוץ דיאטנית, כבר המון שנים אוכלת תזונה דלת פחמימות מורכבת מהמון ירקות וחלבונים בלבד. ממש לא נוגעת לא בלחם, לא בפסטות, לא בפיצות, לא בבצקים, לא בפירות, לא בעוגות ולא במתוקים. לעיתים מנשנשת קורנפלקס אולם מעט מאוד. השינוי אצלי נבע לפני ההריון בעיקר מכך שהייתיח שותה ליטר וחחצי דיאט קולה ביום ומהרגע שהפסקתי הסוכר בצום התאזן וכן ההמוגלובין המסוכרר.
מתחילת ההריון סוכרים בצום לא עוברים את ה95 גג, והמוגלובין מסוכרר אחרון בהריון 5.2 אחוז
לאור הסיפור נשלחתי היום להעמסת סוכר מלאה, כן לציין כי יש כמות מי שפיר בגבול תקין אך עליון ובטן העובר גדולה ב5 ימים מהגיל הריון. הכל תקין תודה לאל כולל בדיקות סקירות שתיים, ציפ גנטי במי שפיר וקריוטיפ תקין תודה לאל . אני משבוע 15 מודדת לעצמי 5 בדיקות ביום של סוכר בגלוקומטר, צום, לפני אוכל צהריים, שעה אחרי וכן ערב. לא אוכלת ארוחת בוקר רק שותה. התזונה שלי ממש דלת פחמימות ממש ממשמ ממש. כאמור. הערכיפ שלי משבוע 15 בגלוקומטר תקינים כולל שעה אחרי ארוחה אבל שוב לא אוכלת פחמימות. היום העמסת סוכר 100 טרם קיבלתי את שתי התוצאות האחרונות אולם הראשונות הגיעו צום 93, ואחרי שעה משתיית 100 גרם גלוקוז 194 כלומר חוורג מהטוח 180. אין פלא כי הרי אני לעולם לא אוכלת כמות כזו של פחמימות בארוחה, ולכן הערכים שלי אחרי שעה לרוב תקינים לגמרי מתחת 130 בבדיקה ביתית. כמו כן אציין שעושה מתחילת ההריון וכולל היום פעילות גופנית של חצי שעה הליכון ביום כ- 4 פעמים בשבוע. כעת אני באמת תוהה מה לעשות שכן אין לי פחמימות להוריד בתזונה, וכי הבדיקות שלי תקינות בבית, משבוע 15 , ולכן מה הפתרון, כעת לשיפור היקף בטן וכמות מי השפיר שבגבול העליון בהנחה ואנחנו מגדירים את המצב כסוכרת הריון גם אם שני הערכים הנוספים של שעתיים ושלוש אחרי אפילו יצאו תקינים. אין לי פחמימות להוריד, וכן הבדיקות בבית תקינות עם המעט שאוכלת בארוחות, אך לעולם לא אוכלת כמות פחמימות כמו 100 גרם ולכן לא נתקלתי שהערכים חורגים. גם אם אלך לדיאטנית כל המלצה היא פעילות גופנית והפחתת פחמימות אולם כאמור אין לי ממה להוירד פחמימות ומה שאוכלת יוצא לי תקין בבית. אולי הוספת ארוחת בוקר אמורה לשפר? אבל מה הקשר בעצם? אני אעשה כל מה שצריך לטובת ההריון אבל מתקשה לחשוב מה לעשות. ורוצה לזרז את העניינים כמה שיותר מהר, ולא לבזבז זמן. אשמח מאוד לתגובתם.כי אני בלחץ. תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאכול בהיריון 180 גרם פחמימות אך זה באמת יחסית הרבה
ד''ר מאיה איש שלום27/04/2022בעקרון אם את מאוזנת בעזרת תזונה (סוכר בצום עד 95) שעה אחרי האוכל עד 140 ושעתיים אחרי האוכל עד 120 אז אין צורך טיפול נוסף . האם את ממשיכה לבדוק? בעקרון ההמלצה הפורמלית היא לאכול בהריון 180 גרם פחמימות אך זה באמת יחסית הרבה אני ממליצה להגיע ל100 גרם לפחות. ככל הידוע לי אין נתוני בטיחות לאכילה של דיאטה קטוגנית או מאוד דלה בפחמימות. בעבודות מעכברים דיאטה קטוגנית של האם פגעה בחלק מהמקרים בהתפתחות העוברים. מציעה להתיעץ עם דיאטנית ולהמשיך לעקוב. להתיעץ עם גניקולוג/ית הריון בסיכון או אנדוקרינולוג/ית עם תוצאות מעקב הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ותודה על המענה המהיר
ליאת29/04/2022הי שוב, אז קיבלתי את כל תוצאות ההעמסת הסוכר- צום 93, אחרי שעה 194, אחרי שעתיים 131, אחרי 3 שעות- 48! כפי שאמרתי התזונה שלי דלת פחמימות ככה כבר שנים והנה הראייה שכשהגוף קיבל בבת אחת 100 גרם סוכר הוא הגיב למעלה. לציין כי אני לא אוכלת מוצרים כמו לחם, פסטה, פיצה, עוגות, עוגיות, אורז. פשוט לא נוגעת תקופות ארוכות בצורה רציפה, אני לא מדברת על פעם ב ב ב . אני מדברת על היום יום. בנוסף עושה פעילות גופנית הליכון של כ- 30 דקות ביום 4-5 פעמים בשבוע ומקווה שאוכל להמשיך עד סוף ההריון. אני ממשיכה למדוד בביתי והמדידות תקינות אבל שוב- הן לא משקפות ארוחות מלאות פחמימות כמו ה100 גרם.
השאלה שלי כי עד כה לא אכלתי ארוחת בוקר גם מהרגל של שנים ועדיין בבוקר שותה כוס מקקאו, רבע כוס חלב וסוכרזית אחת וזה מחזיק אותי עד צהריים כולל הליכוןב אמצע. השאלה אם חלילה עשיתי נזק ? המדידות שלי גם לפני ארוחות הצהריים תקינות ואין נפילות סוכר כמו שהיה פה בהעמסה כעבור 3 שעות.
השאלה שלי היא חלילה אם אוסיף עכשיו פחמימות ךתפריט מה שמן הסתם עלול גם להעלות רמות סוכרים, האם זה מספיק טוב או מאוחר מדי חס ושלום? או שאם לא הייתי אוכלת 100 גרם ליום זה חלילה היה כבר מסוכן לעובר? ממש ממש אשמח להרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מכיוון שאת מגבילה צריכת פחמימות אז הערכים
ד''ר מאיה איש שלום30/04/2022מכוון שאת מגבילה צריכת פחמימות אז הערכים שאת רואה הם תקינים להריון כפי שהבנתי? (פחות מ95 בצום, פחות מ140 שעה אחרי האוכל פחות מ120 שעתיים אחרי). לגבי בטיחות של דיאטה דלת פחמימות בהריון פשוט אין נתונים מספקים על הנושא, זה לא אומר שבהכרח נגרם נזק. מציעה להתיעץ עם דיאטנית שתראה כמה פחמימות את צורכת והיתי שואפת כן להגיע ל100 גרם ליום. בעקרון גם בירקות יש פחמימות ומוצרי חלב (ב100 מל חלב יש 5 גרם). כך שאולי הגעת לכמות הזאת של הפחמימות מבלי לדעת. טוב שאת מבצעת פעילות גופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)