ערכי בדיקות דם - האם מדובר בטרום סוכרת?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערכי בדיקות דם - האם מדובר בטרום סוכרת?
    שחר
    02/05/2022

שלום,
    ערך סוכר בצום 91 וערך המוגלובין a1c 5.8.
    האם מדובר בטרום סוכרת?
    אציין כי אני בת 34, רזה, פעילה, לא מעשנת ומקפידה מאוד על התזונה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההמוגלובין המסוכרר מחשיד לטרום סכרת

ד''ר מאיה איש שלום
    02/05/2022

ההמוגלובין המסוכרר מחשיד לטרום סוכרת, אך הוא לא תמיד ספציפי. אם יש למשל אנמיה על רקע חסר ברזל הוא גבוה מהאמת
    האם יש גורמי סכון נוספים לסוכרת כגון ספור משפחתי בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, או שחלות פולצסטיות?
    טיפול בתרופות שמעלות רמות סוכר כגון גלוקוקורטיקואידים, אנטיפסיכוטיים SSRI . ועוד.
    אפשר לשקול בצוע העמסת סוכר או מעקב סוכר ביתי בבדיקה מהאצבע או מד סוכר רציף כאשר ערך תקין שעה אחרי האוכל כנראה 155 שעתיים אחרי עד 140
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי ברזל וחומצה פולית אבל אין אנמיה

שחר
    03/05/2022

אני לוקחת תוספי ברזל וחומצה פולית אבל אין לי אנמיה, כל הערכים תקינים בטווח. לגבי כל יתר הגורמים שציינת, פרט לקרובי משפחה מדרגה שניה עם סוכרת אין משהו נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשקול ביצוע העמסת סוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    03/05/2022

אפשר לשקול בצוע העמסת סוכר (אם את מבצעת שיבדקו סוכר גם אחרי שעה). או מעקב סוכר ביתי בבדיקה מהאצבע או מד סוכר רציף כאשר ערך תקין שעה אחרי האוכל כנראה 155 שעתיים אחרי עד 140

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו