מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תנגודת לאינסולין ולוקחת גלוקומין 1יעל25/05/2022
שלום,
יש לי תנגודת לאינסולין ואני לוקחת גלוקומין 1.(הסוכר 75 אך יש תנגודת). אני שוקלת 87 והתחלתי דיאטה. יש לציין שעקב נכות אני לא יכולה לעשות ספורט. היה לי תור אצל דיאטנית בקופה שמטפלת בשיטה של בדיקת החיידקים של מכון וויצמן. היא טענה שלארוחת בוקר אני יכולה לאכול דנונה פרו 21 גרם חלבון 116 קלוריות פלוס עוגת שמרים 50 גרם שזה פחות מ 200 קלוריות גם בלי שעשיתי את הבדיקה
כי זה מבחינת סוכר ואינסולין עדיף לי על דנונה פרו פלוס 40 גרם קורנפלקס וחלב בקלוריות זהות לעוגה או לחם כי העוגה מכילה שומן ולא יותר פחמימות. לכל זה להוסיף כף סיבים תזונתיים. האם באמת 50 גרם עוגת שמרים או עוגה עם שומן בבוקר והדנונה פרו לא יעלו יותר את הסוכר והאינסולין מקורנפלקס צי'ריוס שיבולת שועל או לחם חיטה מלאה? אני גם אוסיף סיבים לארוחה עם העוגה. היא אומרת שנתנה לי את זה כי אני מאוד אוהבת מתוק וכך לא ארגיש בדיאטה ולא אשבר כמו תמיד. זה נשמע לי מאוד נחמד רק שאני חוששת שאולי זאת טעות בבוקר להתחיל עם מתוק. דיאטנית אחרת פעם אמרה לי שלא להעז להתחיל עם פירות ב 2 ארוחות הראשונות ביום בגלל הסוכר והאינסולין...
אשמח לחוות דעת. מה שכן, יש לציין שבתפריט הנוכחי אני לא אוכלת בכלל פירות כי אני אלרגית לחלקם וחלק לא טובים לי לבקע בסרעפת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התגובה למזונות היא אישית וגם התאמה תזונתית שונה
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022בעקרון קורנפלקס עתיר פחמימות פשוטות אז באמת עדיף להמנע בפרט בבוקר. לגבי עוגת השמרים את תראי אם את מרגישה שבעה אחרי ארוחת בוקר או שיש תחושת רעב. ואז אולי תותרי עליה.
התגובה למזונות היא אישית.
וגם התאמה תזונתית שונה מאדם לאדם.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)