תרופת אוזמפיק ודלקת בלבלב

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תרופת אוזמפיק ודלקת בלבלב
    שרון
    01/06/2022

שלום,
    אני בת 37, עם סוכרת סוג 2 (אבחנה לפני שנתיים), מטופלת עם אוזמפיק וכדור גלוקומין ביום - מאוזנת מאוד.
    לפני כשנה וחצי פיתחתי דלקת חריפה בלבלב כתוצאה מאבנים בכיס המרה שעשו קצת צרות. אושפזתי במיידי ומדדי הדלקת התייצבו מהר מאוד. בהמשך - הוצא כיס המרה.
    בהתוויה של התרופה אוזמפיק כתוב כי מטופלים שחלו בעבר בדלת בלבלב נדרשים לצרוך את התרופה "בזהירות רבה". מה זה אומר? אני לא כל כך יודעת עם מי להתייעץ בהקשר למקרה הספציפי שלי - התורים מאוד רחוקים ועל אף שאני משתמשת בתרופה כבר חצי שנה - מעולם לא נאמר לי שיש לי סיכון מוגבר עם עניין הלבלב לאור ההיסטוריה הרפואית שלי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזמפיק יכולה לעלות במעט את הסיכון

ד''ר מאיה איש שלום
    04/06/2022

אוזמפיק יכולה לעלות במעט את הסיכון לדלקת בלבלב. במקרים בהם היתה דלקת בלבלב מסיבה לא ידועה, ולא הפיכה אז עדיף להזהר בשימוש בתרופה. אצלך הדלקת היתה על רקע אבנים שהוצאו, ולכן אין סיבה לכן שתחזור (אלא אם נשארו/נוצרו אבנים בצנור המרה, מצב לא שכיח). במצב של דלקת בלבלב בעבר על רקע הפיך שטופל אני לרב נותנת את התרופה בלי חשש.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו