הולטר לחץ דם 24 שעות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הולטר לחץ דם 24 שעות
    מתן
    30/06/2022

שלום

אדם שבדרך כלל במדידות ביתיות במנוחה בדרך כלל לחץ הדם תקין, באזור ה-120-80, לפעמים פחות, לפעמים זה מגיע גם ליותר 135-85. אך במדידות במרפאה וכדו' הוא גבוה בצורה משמעותית.
    הבנתי שמקובל במקרים כאלו לעשות הולטר לחץ דם ל-24 שעות.
    אלא שמהכרות עם עצמי ההולטר לחץ דם עצמו מלחיץ, בפרט כשהוא מבצע מדידה ומנפח את השרוול, בטח אם זה קורה ליד אנשים, אך גם אם נמצאים לבד עצם ההפתעה מהמדידה והתחושה הזו זה כבר עלול להעלות את הלחץ דם.
    כ"כ זה יכול להפריע לשינה (גם כך השינה שלי לא משהו בכלל) ואז שוב להשפיע על המדידה.

במקרה כזה יש טעם בכלל להולטר לחץ דם? יש פתרונות אחרים?

ומדוע לחץ הדם שלי במרפאות עולה מאוד, לפעמים לערכים של בערך 180 סיסטולי, ודיאסטולי באזור 100?

אציין שבאחת הפעמים הבאתי איתי את המכשיר הביתי כדי לראות אם הוא תקין והמדידות במכשיר במרפאה ובמכשיר הביתי יצאו דומות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הולטר לחץ דם 24 שעות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למתן

ד''ר מאיה איש שלום
    02/07/2022

נשמע שיש לך תסמונת "חלוק לבן" שמביאה לכך שבשל הסטרס המדידה במרפאה גבוהה משמעותית מהמדידה בבית. במקרים כאלו גם הולטר לחץ דם יכול להיות לא מיצג אלא אם מסמכים על הערכים בשינה (אם מצליחים להרדם) ואני נעזרת בערכים של מדידות ביתיות מספר פעמים ביום
    אפשר גם לבדוק אם יש עדות לפגיעה באברי מטרה ע"י יתר לחץ דם בכדי להבין אם הוא אמיתי למשל הסתכלות על הרשתית או בדיקה של תפקוד כליתי ורמת חלבון בשתן (מיקרואלבומין)
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו