מחלת השימוטו ותכנון הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מחלת השימוטו ותכנון הריון
    אביטל
    04/07/2022

שלום, בת 39 מתכננת הריון ראשון בסביבות אוגוסט ספטמבר. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו. לגביי המצב הכלייתי אני במעקב אצל הנפרולוגית. בעברי בדיקה אחת של TSH מוגברת עמד על 5.77 (בעבר נחשב מוגבר היום ערכים שונים) ונוגדני תירוגלובולין מאג גבוהים עמד בעבר על 150 ובהמשך עלה ל 221 מחוץ לנורמה בהרבה. הייתי במעקב אצל אנדוקרינולוג אך לא טופלתי באלטרוקסין אלא רק מעקב וניתנה לי אבחנה של השימוטו. לפני כשנה הייתי שוב בביקורת ואז הרופאה כתבה שסביב כניסה להריון/הריון ערכי ה TSH צריכים להיות סביב ה 2.5. אתמול ביצעתי בדיקה והתוצאה היתה 2.940 קרוב ל 3. שאלותיי הן:
    1. האם בערך כזה אכן נהוג להתחיל טיפול לפני כניסה להריון?
    2. האם זה אומר שאצטרך לקחת אלטרוקסין לצמיתות? יודעת שזו מחלה אוטואימונית ושהרבה פעמים ההריון גורם להיפתירואידיזם...
    3. האם מומלץ לי לקבוע תור בהקדם לאנדוקרינולוג או שגם רופאת המשפחה תוכל להתחיל לי טיפול במידת הצורך לפי המלצה קודמת של האנדוקרינולוג? יש לציין שלא כתבה מינון אלא רק לגביי התחלת טיפול סביב הערכים הנ"ל וסביב תכנון הריון וכו'
    אשמח לתשובתך בהקדם.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערך הוא גבולי ויש שמאפשרים לא להתחיל טיפול

ד''ר מאיה איש שלום
    06/07/2022

הערך הוא גבולי, יש שמאפשרים לא להתחיל טיפול מתחת ל4, יש המבקשים אם הערך מעל 2.5. אין כאן אמת אחת.
    אפשר לחזור על הבדיקה ולשקול טיפול ביעוץ אנדוקרינולוג/ית
    בכל מקרה אם את לא מתחילה טיפול כדאי לעקוב אחר תפקודי תריס אחת לחודש בטרימסטר הראשון ואחכ אחת לטרימסטר
    אם הערכים מעל 4 כמובן לטפל
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו