ג'ארדיאנס דואו - תופעות לוואי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ג'ארדיאנס דואו - תופעות לוואי
    רז
    08/07/2022

שלום רב, אני משתמש בגארדיאנס דואו 1000מג' 12.5 מג' כבר 5 ימים. הסוכר ירד ממש יפה אבל יש תופעות לוואי. בהשוואה ללפני כן (טופלתי בגלוקופאג' 850 גר' שלושה כדורים ביום) אני חלש יותר. מרגיש כאבים בשרירים ובחלק מהפרקים. כמו כן לשתן יש לפעמים ריח מוזר.
    אהה וגם יש קצת בחילות וכאבי בטן אבל לא הקאות.
    השאלה שלי היא, *האם תופעות הלוואי האלו חולפות מתי שהוא*? תודה :)
    משום מה לא מצאתי מידע באף דף אינטרנטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התופעות שתיארת לא טיפוסיות לטיפול

ד''ר מאיה איש שלום
    09/07/2022

התופעות שתארת לא טיפוסיות לטיפול
    אם יש כאבי בטן ובחילות חולשה ואתה רזה לא מטופל באינסולין צריך לשלול אולי חמצת קטוטית. אלא אם זו תגובה לגלוקופג' שהוא חלק מהגרדיאנס דואו. מבינה שאתה לא נוטל יותר גלוקופאג'
    ריח עז של השתן יכול להחשיד לדלקת. האם יש דחיפות במתן שתן תכיפות או צריבה? מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    לשקול בדיקת קטונים מהדם (יש במרפאות סוכרת) או הפסקת התרופה אם ההרגשה הרעה מתגברת ולשקול בדיקה של שתן לכללית ותרבית
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא ציין ריח מוזר של השתן

יפה
    09/07/2022

הוא ציין ריח מוזר של השתן ולא דיבר על ריח עז. פורסיגה וג'ארדיאנס גורמים לסילוק עודפי הסוכר מהדם דרך השתן וזה גורם לשתן לריח מתקתק שמזכיר ריח של דבקים מסוימים. הריח הזה הוא דווקא כן אופייני לתרופה ואינו מדאיג.
    מה שיותר מדאיג זה שתרופות אלו עלולות לגרום לחמצת.
    אני טופלתי בתרופות אלו במשך שנה: על השבוע הראשון הבחנתי בריח המוזר של השתן. מוזר, לא עז. לא הריח שאופייני לדלקות. מיד יצרתי קשר עם הרופא, למרות שישבתי אז שבעה על אימי ז"ל. הרופא בדק ומצא שזו תופעה אופיינית.
    אחרי שנה הורו לי להפסיק את הג'ארדיאנס עקב חמצת קשה ומסכנת חיים. מאז אני מטופלת באינסולין כבר כמעט 6 שנים. אני לוקחת אוזמפיק כבר כ 8-9 ח' וזה מאזן יפה את הסוכר אבל כמעט לא מוריד משקל...

רפואה שלימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרז ולמנהלת הפורום

יפה
    09/07/2022

הוא ציין ריח מוזר של השתן ולא דיבר על ריח עז. פורסיגה וג'ארדיאנס גורמים לסילוק עודפי הסוכר מהדם דרך השתן וזה גורם לשתן לריח מתקתק שמזכיר ריח של דבקים מסוימים. הריח הזה הוא דווקא כן אופייני לתרופה ואינו מדאיג.
    מה שיותר מדאיג זה שתרופות אלו עלולות לגרום לחמצת.
    אני טופלתי בתרופות אלו במשך שנה: על השבוע הראשון הבחנתי בריח המוזר של השתן. מוזר, לא עז. לא הריח שאופייני לדלקות. מיד יצרתי קשר עם הרופא, למרות שישבתי אז שבעה על אימי ז"ל. הרופא בדק ומצא שזו תופעה אופיינית.
    אחרי שנה הורו לי להפסיק את הג'ארדיאנס עקב חמצת קשה ומסכנת חיים. מאז אני מטופלת באינסולין כבר כמעט 6 שנים. אני לוקחת אוזמפיק כבר כ 8-9 ח' וזה מאזן יפה את הסוכר אבל כמעט לא מוריד משקל...

רפואה שלימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו