בדיקות דם /קורטיזול והורמונים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם /קורטיזול והורמונים
    רועי
    09/07/2022

ד"ר שלום. אני סובל מחרדה מתמשכת ומטופל זמן רב בתרופות בהתאם. עקב חוש ריח ירידה, השתמשתי בתרסיס לאף המכיל סטרואידים מסוג Triamcinolone acetonide 0.055%W/W
    2 לחיצות באף בכל יום משך 3 חודשים.
    מטרת הספריי הייתה לשפר חוש ריח ירוד מאוד.
    לאחר 6 שבועות של שימוש הרגשתי תסמינים של חוסר שקט,עצבנות והתגברות תסמיני חרדה לצד זאת לא היה שיפור משמעותי במצב חוש הריח.
    בכל זאת המשכתי עם התרסיס עוד כמה שבועות וכיון שלא היה שיפור בחוש הריח, העלתי על דעת עצמי למשך 5 ימים את התרסיס למינון כפול מהמקסימום המותר לפי העלון לצרכן. הרגשתי כאבי ראש עזים והתגברות חרדה עוד יותר.
    ירדתי חזרה למינון הרגיל עד שלא יכולתי לסבול את התופעות והפסקתי בהדרגה את השימוש בתרסיס.
    חלפו 3 שבועות מאז הפסקה מוחלטת של התרסיס ואני עדיין מרגיש שהגוף בעירנות גבוהה ובחרדה גבוהה.
    האם לדעתך יש לבצע כעת בדיקה לרמת הקורטיזול? כמו כן בדיקות דם כלליות לראות תפקודי כליות אולי הורמונים מסוימים?
    אודה להכוונתך. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר מספר שבועות של הפסקה כבר אין השפעה של התרסיס

ד''ר מאיה איש שלום
    09/07/2022

קשה לי ליעץ מבלי לראותך לקבל אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית. אך בכל מקרה לאחר מספר שבועות של הפסקה כבר אין השפעה של התרסיס.
    אולי לבדוק בשלב ראשון בדיקת TSH אם לא נבדקה לאחרונה.
    כי פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להתבטא בחרדה
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו