מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות סידן בדם , צריכת סידן - פרא- תירואידאני12/07/2022
בת 53
לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס (קשר חם)
בבדיקת us התגלה ממצא שיכול להתאים ל-pta
נבדק סידן ו-pth שהיו תקינים (זה היה לפני כשנה ). אציין כי לאורך שנים אחורה רמת הסידן שלי תמיד היתה קבועה תקינה בטווח שפחות מ-10 ויותר מ-9.
ויטמין די היה ברמה טובה. הרופאה אמרה שאין צורך במעקב אחרי הממצא כי אין שום חשד ליתר פעילות פראתירואיד.
לאחר כחצי שנה הסידן עלה ל-10 , פוספור היה תקין באמצע , אלבומין גם היה תקין באמצע (4.5) הרופאה עדיין סברה שאין שום חשד ואיך מה לחשוש.
בינתיים התגלה גם אוסטאופניה. (בדיקת צפיפות העצם בוצעה כי לפני הניתוח של כירתת האונה ה-tsh היה מדוכא במשך שנים ). בעקבות האוסטאופניה הומלץ לי לצרוך סידן 1000-1200 דרך מזון (עם ויטמין די 1000 כתוספת בטיפות או בקפסולות )
על מנת להגיע לצריכה המומלצת של הסידן התחלתי לצרוך גבינת ריקוטה , חלב עיזים, גבינה צהובה ....... (בעבר לא נהגתי לשתות חלב, לא אכלתי גבינת ריקוטה....)
בשבוע שעבר בבדיקה הסידן עלה ל-10.4 כלומר מעולם לא היה אצלי ערך כזה גבוה. אלבומין תקין באמצע( 4.7)
קראתי שבאנשים בני 40 ויותר כל ערך של סידן החל מ-10 אינו תקין ומהוה סיכון לבעיה בפראתירואיד. האם הדבר נכון?
האם צריכת מוצרי חלב יכולה להשפיע ולהגביר רמת הסידן בדם?
כמו כן קראתי שבאנשים עם אלבומין תקין לא צריך לבצע התאמת הסידן על מנת להגיע לרמת הסידן המתוקנת (שמחשבים רמה המתוקנת של הסידן רק באנשים עם רמה נמוכה של אלבומין). האם נכון?
האם החשש שלי מבעית פעילות יתר של פראתירואיד מוצדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאים הדמייתים מקרים בבלוטת הפרתירואיד
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2022ממצאים הדמיתים מקרים בבלוטת הפרתירואיד אינם נדירים ופעמים רבות הם חסרי משמעות קלינית. מקובל לתקן את הסידן לאלבומין בכל ערך שמעל או מתחת ל4. ערך הסידן שציינת מתוקן לאלבומין הוא 9.8 והוא תקין. מבינה שגם הפוספור תקין?
בעקרון צריכה של מוצרי חלב לא אמורה להביא לעליה של רמת הסידן בדם שהיא עדין תקינה.
יתכן שתתפתח בעתיד אך יש סכוי גדול שגם הכל ישאר תקין.
בכל מקרה לא מדובר במצב מדאיג והוא בר טיפול.
כרגע יותר סביר שהאוסטאופניה קשורה לפעילות יתר ארוכת שנים של בלוטת התריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הסידן פרתירואיד האם קשור
אני20/07/2022תודה רבה רבה על תשובתך שעזרה לי המון.
אכן פוספור היה תקין (נבדק פעם האחרונה לפני כחצי שנה 3.4 שזה באמצע).
בהמשך לשאלתי הקודמת......
אם צריכת הסידן דרך מזון איננה משפיעה על רמת הסידן בדם - אז איך ניתן להסביר עליית הסידן בדם שהרי אצלי לאורך שנים אחורה תמיד הייתה קבועה פחות מ-10.
קראתי שרמת הסידן תקינה בדם היא דבר קבוע ללא תנודות ולא אמורה לעלות, בטח לא אחרי גיל 40. אני מבינה שיש לתקן את הסידן לאלבומין בכולם (שבמקרה שלי הסידן המתוקן יוצא תקין) - אך עדיין באף בדיקה בעבר לא התקבל אצלי ערך כזה גבוה כמו עכשיו.
האם זה מסמן התפתחות של פעילות יתר של פרתירואיד או שיש הסבר אחר ואני יכולה לשכוח מהנושא ולהפסיק לדאוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברפואה יש הרבה פעמים מצבים שהם בתחום האפור
ד''ר מאיה איש שלום22/07/2022ברפואה יש הרבה פעמים מצבים שהם בתחום האפור. היתי ממשיכה לעקוב אחת לחצי שנה/שנה אחר רמות קלציום אלבומין פוספור מגנזיום ויטמןי D (מספיק אחת לשנה) PTH. כרגע הכל תקין אבל בגלל מגמת העליה שאת מתארת כדאי לעקוב ליתר בטחון
בכל מקרה הסידן המתוקן תקין 9.8. האלבומין גבוה הרבה פעמים משנית להתיבשות (צום גם משתיה לפני בדיקת הדם)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)