סוכר גבוה בצום לעומת משך היום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר גבוה בצום לעומת משך היום
    אילה
    13/07/2022

שלום לך. למעלה מעשר שנים בדיקת הסוכר שלי בצום נעה בין 110-120 בחודש האחרון התחלתי בדיקות ביתיות ובמשך שבוע בדיקות הסוכר בצום נעו בין 118- 127, שעתיים לאחר ארוחה, בדקתי סביב ארוחות שונות במשך היום ולאחר שעתיים רמת הסוכר היא 121, למעט פעם אחת ברמה של 149 לאחר שעתיים של אכילה. רופאת המשפחה אמרה לי שכרגע לעקוב ולהמשיך לבדוק בבית. אני מקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית. מה עליי לעשות בנוגע לרמת הסוכר לאחר צום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נבדקה גם רמת ההמוגלובין המסוכרר

ד''ר מאיה איש שלום
    15/07/2022

האם נבדקה גם רמת ההמוגלובין המסוכרר? שמהווה מדד לממוצע רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. היתי שוקלת חבור למד סוכר רציף פרטי באופן חד פעמי לראות אם יש מזונות שאת אוכלת בערב שתורמים להורדת רמת הסוכר בבוקר ושפחות מעלים את הסוכר אחרי האוכל, כי התגובה הגלקמית למזונות היא שונה מאדם לאדם. אם יש עודף משקל הייתי שוקלת טיפול תרופתי שיסייע בירידה במשקל כגון סקסנדה/אוזמפיק/טרוליסיטי (השנייםה אחרונים אם ערכי הסוכר בצום ממשיכים להיות מעל 126). ופעילות גופנית סדירה כמובן שתורמת להורדת רמות הסוכר
    אם את רזה היתי שוקלת ברור לכוון של סוכרת אוטואמונית או מונוגנטית גם הללו מגיבות לשנוי תזונתי ופעילות גופנית סדירה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו