מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עליה בקלציום, תת משקל ועודאייל מתל אביב18/07/2022
שלום בן 48. כבר 6 שנים לעתים כאבי בטן חוסר תיאבון וזה לווה בירידת משקל חדה BMI=14.5. חשבו שזה IBS בגלל CRP תקין וסיטי בטן תקיןאבל באחרונה עלה שוב חשד לקרוהן בגלל קלפרוטקטין גבוה בצואה ובגלל עוד סיבות. אני בבירור מחודש.
נמצא בתת משקל ותזונה ואוכל בעיקר אורז ולחם ועוד קצת שטויות.לא אוכל שום דבר עם סידן ומגיע לכ 100 מג ביום מהמים.
אציין שבחודשים האחרונים כמעט ואין שלשולים.
בדיקת קלציום לאורך כל השנים האחרונות היתה באיזור 9.2-9.4. מבצע בדיקות דם כל רבעון. אף פעם לא היה מעל 9.7. קלציום לפני שבועיים עלה ל 10.2 לרופא המשפחה הותיק שלי זה קצת הפריע לכן עשה לי בדיקת חוזרת ולפני שבוע יצא כבר 10.4 ונתן לי גם בדיקת קלציום בשתן אקראי ( שתן שני בבוקר ) יצא calcium creatinine ratio = 0.22. הנורמה ליחס ביניהם היא 0.0-0.20 זה קצת מעל הנורמה. והקלציום בשתן 11.6 mg/dl שזה תקין די במרכז הנורמה.
רופא המשפחה שלי יצא לחופשה של 3 חודשים! ורופא מחליף אמר לי קלציום 10.4 זה עדיין בנורמה לא להתרגש לבוא עוד 3 חודשים.
רציתי לשאול האם לאור עלייה כזאת בקלציום מ 9.2 ל 10.4 כדאי לעשות עוד בירור? מה הכיוון ואם כן איזה בדיקות? אולי אני פורק עצם?
אציין TSH תקין. ספירה תקינה ( מעט אנמיה המוגלובין 12.8 ), אלקטרוליטים תקינים, תפקודי כבד כליות תקינים, פריטין טרנספרין וברזל תקינים. CRP תקין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם נבדקה רמת אלבומין
ד''ר מאיה איש שלום18/07/2022האם נבדקה רמת אלבומין כי מתקנים את הסידן לרמת האלבומין בדם. האם נבדקה רמת פוספור רמת 25 OH ויטמין D רמת PTH
אם האלבומין מעל 4 מורידים מרמת הסידן ויתכן שהיא תקינה אם מתחת ל4 התקנון להעלות.
המשך הברור תלוי בערכי הסידן המתוקן ושאר הבדיקות .
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלציום גבוה, אלבומין ועוד
גלעד18/07/2022תודה רבה!
רמת האלבומין די דומה לבדיקות קודמות כ 4.5
ולמרות שנשארה דומה הקלציום עלה מכ 9.2 לכ 10.4
ויטמין D לא נבדק באחרונה לפני חצי שנה היה מחסור
כ 30 NMOL
PTH לא נבדק
מה דעתך? האם נדרש עוד בירור ואיזה?
תודה רבה
נ.ב ממש מוזר שאלבומין מעל 4 דורש תיקנון לקלציום. הרי לרוב האנשים האלבומין מעל 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התיקון לאלבומין 4 בכדי להעריך כמה סידן
ד''ר מאיה איש שלום22/07/2022התיקון לאלבומין 4 בכדי להעריך כמה סידן יוני חופשי יש. אז בעצם הקלציום המתוקן הוא 10 שזה תקין היתי עוקבת.
ויטמין D אפשר לתקן במנון יומי של 1000/2000 ליום לא כדאי מנון שבועי בגלל הסידן שהוא בשליש העליון של הנורמה
כנראה שכדאי להמנע מתוספי סידן אך ניתן להעשיר את התזונה בסידן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית ערכי הקלציום, סיכון בלקיחת תוספים עם סידן
גלעד22/07/2022תודה רבה על תשובות כל כך מפורטות.
ציינת משהו חשוב שלא הייתי מודע לו.
שהיות והקלציום עלה מ 9.2 ל כ 10.2 ( בדיקה חוזרת אתמול ) אז לא כדאי שאקח תוספי סידן.
עם זאת, הסידן שלי בתזונה הוא כ 100 מג ביום
ויש לי אוסטאופורוזיס די משמעתי
ובגלל ההדרדרות התזונתי המליצו שאתחיל לקחת כמה כוסות פורמולה תזונתית ביום כמו אנשור, מודולן וכו'.
בפורמולות כאלה יש סידן שיכול להצטבר לכמה מאות מג ביום מהפורמולה.
אשמח את עזרתך לסיום
1. האם זה בעייתי אם אקח פורמולה לאור הסידן שעלה מ 9.2 לכ 10.2
2. איך יכול להיות שאני בקושי אוכל סידן ולמרות זאת הקלציום עלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסידן המתוקן הוא 10 ולא 10.2
ד''ר מאיה איש שלום23/07/2022כאמור הסידן המתוקן הוא 10 ולא 10.2. בפרמולות האלו למיטב ידעתי אין כמויות גדולות של סידן אלא 200-300 מג' וזה בסדר גמור
היתי ממשיכה לעקוב אבל לא רואה סיבה לדאגה בשלב זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)