מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרום סוכרתית וסוכר גבוה בבוקראילה23/07/2022
שלום רב. מזה שנים אני נחשבת לטרום סוכרתית, בבדיקה האחרונה באפריל חלה עלייה יחסית והסוכר בצום היה 119 וההמוגלובין המסוכרר 6.3. אני פעילה גופנית ושומרת על תזונה תקינה וכן משקלי תקין. בחודש האחרון התחלתי למדוד את רמת הסוכר בבוקר ובמשך היום. אני בודקת מידי יום וטווח הסוכר בצום הוא בין 107- 130 ואילו לאחר שעתיים של ארוחה ( כמעט כל הארוחות) הוא בממוצע 120. האם ניתן להוריד את רמת הסוכר בבוקר( לאחר צום), ללא טיפול תרופתי, האם אני נחשבת כיום כסוכרתית? אשמח לתגובתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם משקלך תקין ואין היסטוריה של סוכרת היריון
ד''ר מאיה איש שלום23/07/2022אם משקלך תקין ואין הסטוריה של סוכרת הריון, סוכרת מסוג 2 בקרובי משפחה מדרגה ראשונה ספור של שחלות פולצסטיות או שנולדת פגה היתי שוקלת בדיקה לנוגדנים לאיי הלבלב. ANTI GAD ANTI ISLET ANTI INSULIN. אם יש עודף משקל בטני, טרלגלצרידים גבוהים HDL (כולסטרול טוב) נמוך הללו מחשיד כן לטרום סוכרת מסוג 2. יתכן שכדאי להתחבר למד סוכר רציף חד פעמית באופן פרטי ולראות כיצד מזונות שונים בערב משפיעים על רמת הסוכר בצום בבוקר.
בנוסף האם את נוחרת בלילה? כי דום נשימה בשינה מעלה את רמת הסוכר בצום ואז הדרך לטפל היא בעזרת טיפול בדום נשימה בשינה. הערכים שציינת בכל מקרה מתאימים לטרום סוכרת ולא סוכרת.
בהחלט פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות מסייעים בהורדת רמות הסוכר, אך יותר אחרי האוכל. וכן התגובה לפחמימות היא אישית לכן כדאי לבחון אם יש פחמימות שאת אוכלת בערב שמביאות ליותר/פחות עליה של הסוכר בצום בבוקר למחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)