מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה ההסבר לתוצאות הבדיקות הללו?שי05/08/2022
שלום, בן 46 ללא מחלות רקע. בגלל רמות נמוכות של TESTOSTERONE התחלתי טיפול לפני כחודשיים בג'ל טסטומקס. בחודש הראשון במינון של 25 מ"ג, וכעת בחודש השני במינון של 50 מ"ג.
נתבקשתי לבצע בדיקת דם לאחר כחודשיים מתחילת הטיפול כדי לבדוק רמת TESTOSTERONE וכן לראות אם יש עליה בהמוגלובין והמטוקריט (היה לי בעבר).
האמת שהתוצאות די הפליאו אותי.
TESTOSTERONE מעל הגבול העליון של הנורמה.
והמוגלובין והמטוקריט בטווח התקין.
לפני כמה שנים טופלתי בזריקות נבידו, זה לא העלה לי בצורה משמעותית את הTESTOSTERONE, זה עלה לסביבות 10-16, לא מעבר לזה.
אך מנגד זה העלה לי מאוד את ההמטוקריט לערכים של 55, והמוגלובין ל-18.5.
נאלצתי להפסיק ואף לבצע הקזות דם.
איך מסבירים את הפערים הללו גם מבחינת העליה הגדולה בטסטוסטרון לעומת הטיפול בנבידו?
וכן מדוע הנבידו העלה לי כ"כ את ההמטוקריט והמוגלובין והג'ל לא העלה (אף שהעלה טסטוסטרון בצורה משמעותית?
כ"כ האם רמת TESTOSTERONE מעל הגבול העליון של הנורמה זה דבר בעייתי? זה דורש מן התם הפחתה במינון של הג'ל?
והאם העליה בוודאות קשורה אך ורק לטיפול התרופתי או יכול להיות משהו אחר שלקוי שגורם לעליה כזו?
ושאלה לסיום, אני לא יודע אם זה קשור או לא, אני סובל מהפרעות שינה, גם קשיי הירדמות, חוסר שקט, גם יקיצות בוקר. האם יכול להיות קשר לטיפול בטסטומקס או שזה לא קשור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות טסטוסטרון אחרי נבידו תלוי מתי בדקת אותם
ד``ר מאיה איש שלום06/08/2022לגבי רמות טסטוסטרון אחרי נבידו תלוי מתי בדקת אותם. סמוך להזרקה לרב הרמות סופרפיזיולוגיות ולכן יש שכיחות יתר של עליה בהמטוקריט. לגבי טסטומקס האם בדקת לפחות שעה אחרי המריחה. ההמלצה היא לבדוק בין שעה לשלוש שעות אחרי המריחה. אם הרמה מוגברת ביתר כדאי לשקול הורדת מנון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שזה לא היה לאחר ההזרקה אלא להיפך
שי07/08/2022תודה על המענה
לגבי הבדיקה לאחר נבידו אני לא זוכר, זה היה לפני כ-6-7 שנים, אני חושב שזה לא היה לאחר ההזרקה אלא להיפך, לקראת ההזרקה הבאה, אבל אני לא בטוח,
לגבי הבדיקה האחרונה תחת הטיפול בטסטומקס, את הג'ל מרחתי בלילה, ואת הבדיקת דם עשיתי בבוקר, כך שזה לא היה סמוך.
מלבד העובדה שהנבידו לא העלה לי את רמות הטסטוסרון בצורה משמעותית והג'ל העלה אף מעל לגבול העליון של הנורמה, לא הצלחתי להבין מדוע הנבידו (שכאמור לא העלה מאוד את הטסטסטרון) העלה את ההמטוקריט והמוגלובין לרמה כזו שנאלצתי להפסיק את הטיפול ולבצע הקזות דם, והג'ל שהעלה מאוד את הטסטוסטרון לא העלה בכלל את ההמטוקריט והמוגלובין.
ההגיון אומר שגם אם יש הבדל בין התכשירים בקשר להעלאת הטססטוסרון, אמורה להיות התאמה בין עוצמת ההשפעה, ואם משהו מעלה משמעותית את הטסטוסטרון הוא יעלה גם את הכדוריות האדומות, וכאן יש משהו שנראה כמו פרדוקס.
מניסיונך נתקלת בתופעות של הפרעות בשינה (אי שקט קושי להירדם, יקיצות מוקדמות) בעקבות טיפול בטסטסטרון או שאדרבה זה אמור לשפר את השינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הרמה נבדקה לפני הזריקה הבאה של הנבידו
ד''ר מאיה איש שלום08/08/2022אם הרמה נבדקה לפני הזריקה הבאה של הנבידו זה יסביר את הרמה הנמוכה של הטסטוסטרון. סמוך להזרקה לרב הרמה מעל הרמה הפיזיולוגית . לגבי הטסטומקס יתכן שלא מספיק זמן עבר או שרב היום הרמה לא גבוהה בכל מקרה היתי שוקלת הפחתת מנון
ביעוץ עם הרופא המטפל
לגבי השינה לא מצאתי הוכחות שטסטוסטרון פוגע בשינה, הטיפול כן יכול להחמיר דום נשימה חסימתי בשינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)