האם יש קשר בין איך שסגירת העצמות בגיל מוקדם לבין מה שקרה לי לאחרונה ?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם יש קשר בין איך שסגירת העצמות בגיל מוקדם לבין מה שקרה לי לאחרונה ?
    אלון
    16/08/2022

אני כיום בן 40 רווק בלי ילדים, בלי שום ניסיון מיני (כי פיזית אני לא אטרקטיבי בעיני נשים). כולם גבוהים אצלנו במשפחה (משני צדדי הורי). כשהייתי בן 11 כבר פתאום נהיתי שעיר והיה לי שפיך ואוננתי הרבה. כשהייתי בגיל 13, בלי שאף אחד איבחן אותי, איבחנתי את עצמי ובאופן יזום קבעתי אצל אנדוקרינולוג שהראה שהכל תקין ובגיל 14 צילום עצמות כף יד אמרו לי הרופאים שלא אגבה יותר ולא אצמח יותר.
    הגובה שלי היה 73. לא עשיתי צפיפות עצם בתקופה ההיא. התגייסתי בפרופיל 97 כי הסתרתי בעיות בגב כדי להתגייס. אבל בצבא הגובה שלי ירד מ 73 ל 70.
    גודל הפין כשהייתי בן 14 היה 17 וחצי סנטימטר, ובתקופה שאחרי הצבא (לאחר שגם הגובה שלי ירד ל 70) גודל הפין ירד ל 16 וחצי. שתיתי חלב אחרי הצבא והרגשתי שהעצמות שלי הכי חזקות בעולם, דרשתי לעשות צפיפות עצם בבית חולים והרופאת משפחה סירבה בטענה "לא עושים בגילך צפיפות עצם כי אתה צעיר. עושים בדיקה כזאת רק בגיל 65". למרות שסירבה לתת הפניה (טופס 17) לצפיפות עצם, שילמתי מהכסף שלי בבית חולים בילינסון על הבדיקה הזאת. גילו לי אוסטאופניה. כל המשפחה שלי נדהמה והופתעה כי אני יודע כשותה חלב. מאז בדיקת צפיפות העצם שעשיתי לפני 14 שנה (אוסטאופניה) חשבתי שאני נשארתי אותו דבר.
    פתאום בחודשים האחרונים גודל הפין ל 8 סנטימטר בזקפה ונהפך להיות דק, ובבדיקת צפיפות העצם הרופאה אמרה שהגובה שלי ירד ל 55 סנטימטר. הרופא האורולוג כתב שלא קרה שום דבר, שלח לאנדוקרינולוג ועדיין אין תוצאה של הצפיפות עצם (עשיתי שלשום).
    אני רוצה לדעת האם יש קשר בין ההתפתחות שלי בגיל מוקדם לבין סגירת העצמות בגיל מוקדם, לבין כל מה שקרה לי בחודשים האחרונים ? אני לבד ואף אחד לא מבין אותי, גם חזרתי בי מתהליך דפוק שעשיתי (לקחתי אסטרוגן) האם יש קשר לזה ? בבדיקת טסטוסטרון אחרון הוא 30 שהבנתי שזה נמוך אבל עדיין בטווח ממוצע. הביטחון שלי כמובן פגוע ואני הולך בין אנשים עם ראש למטה בלי ביטחון ועצוב. האם יש דרך לתקן מה שקרה לי ? האם זה אפשר שרופא אנדוקרינולוג יתן לי הפניה לריצוף גנטי אולי קיים מחקר בשלב clinical trial בעולם שלפי שינויים גנטיים יכולים להתאים לי הזרקה של חלבונים לתקן את השינויים הגנטיים שנוצרו לי. יש לי תקווה ?
    יש שם או כותרת שמתארת את מה שקרה לי שאני יכול להיעזר איתה כדי לחפש בגוגל מה קרה לי ולבדוק אולי יש חידושים ברפואה שיכולים להציל אותי ? בא לי למות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכיאטר ופסיכוטרפיסט בהחלט יכול לתת מענה

אודי
    16/08/2022

שלום לך אלון

אתה בעיקר מבולבל...
    ומעדותיך הינך עצוב ובודד הפורום הנוכחי אינו יכול לספק תשובות לשאלותיך בעיקר כי אופן ניסוחן הינו מעט חסר הגיון קליני/טיפולי...

פסיכיאטר ופסיכוטרפיסט בהחלט יכול בעזרת השם לתת מענה הולם ומסודר לבעיותך
    כדורים רלוונטים ישככו את כאביך והדרכה טיפולית תעניק לך את האפשרות לנהל אורחות חיים נורמטיביים!

אל תישאר לבד ואל תתן לחיים לחלוף לך כמו סרט רע מול העיניים
    כי מה שאתה רואה וחווה לא אחוז יפה במציאות

תצליח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע שההתבגרות המינית שלך התחילה במועד

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2022

אינני אנדוקרינולוגית ילדים אבל נשמע שההתבגרות המינית שלך התחילה במועד. לגבי הקטנה של הפין לא נתקלתי במצב כזה.
    לגבי הנמכה זה נדיר לרב זה על רקע שנויים נוונים או שברים. אפשר לשקול צלום עמוד שדרה. לגבי אוסטאופניה אם זה משהו קל זה לא מדאיג ובהעדר שברים לרב לא מחייב טיפול מעבר לסידן וויטמין D. בכל מקרה נשמע שיש מצוקה נפשית משמעותית שאולי יעוץ בנושא יכול לעזור גם כן. מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית לשקול צלום עמוד שדרה אם אכן היתה הנמכה בגובה לראות שלא היו שברי דחיסה. אם יש חשד שהיתה התבגרות מינית מוקדמת אפשר לבדוק 17 OH פרוגסטרון אנדרוסטנדיון וDHEAS. פרוגסטרון. לשקול ברור נוסף. הגילאים שתארת בנורמה
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו