המוגלובין מסוכרר 5.8

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• המוגלובין מסוכרר 5.8
    ליאור
    26/08/2022

שלום וברכה.

אני בן 34, בריא לגמרי, עושה ספורט כל יום, לא צורך הרבה פחמימות, קמח וסוכר.
    התזונה שלי מבוססת בעיקר על קערת שיבולת שועל עם פירות ואוכמניות בבוקר, ירקות מבושלים וחיים עם ביצים או קצת בשר בצהריים ואולי משהו קטן בערב, בד"כ לא.
    המדדים שלי בבדיקות הדם (כולסטרול, טריגליצרידים, רמת סוכר בצום ובסה"כ כל המדדים) מצויינים, למעט המוגלובין מסוכרר שנשאר באופן קבוע (3 בדיקות רצופות בהפרשים של 3 חודשים כל פעם) על 5.8

האם יכול להיות שזו מדד תקין בשבילי?
    אני שואל מכיוון שזו הייתה התוצאה, בדיוק, גם בתקופה שצרכתי הרבה (הרבה!) יותר פחמימות וסוכרים, אבל כל המדדים השתפרו מעט למעט זה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין מסוכרר 5.8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באחוז לא מבוטל של המקרים המוגלובין A1C

ד''ר מאיה איש שלום
    27/08/2022

באחוז לא מבוטל של המקרים המוגלובין A1C לא ספציפי ולא מדייק. אך לאור העובדה שאתה צורך די הרבה פחמימות בבוקר כשאז התנגודת לאנסולין גבוהה (שבולת שועל היא פחמימה וגם הפירות) יתכן שיש עליה ברמות הסוכר אחרי ארוחת בוקר שתורמת לעליה בהמוגלובין המסוכרר. אני מבינה שהסוכר בצום תקין
    היתי מנסה לבדוק סוכר לפני ושעה ושעתיים אחרי ארוחת בוקר. השאיפה שלא תהיה עליה מעבר ל160 שעה אחרי 140 שעתיים אחרי.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה

ליאור
    28/08/2022

אני רק לא בטוח שהבנתי את המסקנה הסופית.
    בהנחה שהסוכר בצום יהיה תקין וגם פחות מ-160 שעה אחרי ופחות מ-140 שעתיים אחרי, האם זה אומר שאין מה לחשוש מרמת המוגלבין ממוצעת של 5.8?

ואם הסוכר בצום יהיה תקין, אבל המדדים שעה ושעתיים אחרי יהיו גבוהים מהמלצתך-
    מה היית מציעה לעשות...?

להימנע מפחות לגמרי? לאכול בשעות אחרות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו