Dheas גבוה-חוות דעת שנייה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Dheas גבוה-חוות דעת שנייה
    מנשה
    05/09/2022

שלום רב, בן 50, נעשתה לי בדיקה בטעות של dhea סולפט, בפעם הראשונה יצאה תוצאה של 9.2, אחרי שמונה חודשים 9.8 ואחרי עוד חודש 10.8. אני בעל מוטציה בגן bmpr1a, אשר בין השאר משפיעה על ייצור dheas לפי מחקרים, אלא שתשעים ותשע מהאנדקרינולוגים לא מכירים זאת. האנדוקרינולוגית טענה שיש לעשות סיטי אלא שאני עובד קרינה ומעדיף להימנע מבדיקות סיטי מיותרות , אז הלכתי לחוות דעת שנייה של מומחה מנהל מחלקה פנימית ואנדוקרינלוג. הוא טען שערכים של 9 עד 11 זו בערך אותה מדידה או סטיות מדידה מבחינתו, אמר שאין צורך לעשות סיטי והפנה לאולטרסאונד אשכים ובטן. הוא אמר שאין סיבה לדאגה, שאני לא נראה לו עם קורטיזול גבוה, כמו כן כל בדיקות ההורמונים של ליבת האדרנל ושל הקליפה, למשל קורטיזול, ועוד שנעשו לפני שמונה חודשים תקינות לגמרי, גם טוטסטרון. הוא אמר שזו אכן יכולה להיות תוצאה של המוטציה שיש לי. מאידך הוא אמר שההורמון מיוצר גם על ידי האשכים ואף יותר מהאדרנל אצל גברים וממה שאני קראתי, ההורמון מיוצר יותר על ידי האדרנל והטעות הזו קצת ערערה אותי - אני לא כל כך יודע מה לעשות. אני כבר מעל שנה עם תחושות עייפות בבוקר, דופק מעט גבוה, עייפות במאמצים ותחושות שיוט, מרגיש שאני נופל. ציפרלקס די עזר לחלק מהדברים, כרגע לא לוקח. האם זה יכול להיות קשור? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Dheas גבוה-חוות דעת שנייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצאתי מחקר שמראה קשר ברור

ד''ר מאיה איש שלום
    10/09/2022

ערב טוב, לא מצאתי מחקר שמראה קשר ברור ליצור DHEAS בגברים. בנשים מצאים עם BMP אחרים לאו דווקא 1 עם השפעה על השחלות.
    אכן DHEAS מיוצר בעיקר ע"י האדרנל אבל אם השנוי בBMPR1A היה משפיע בדומה לנשים אז ההשפעה היתה דרך האשכים.
    היתי שוקלת בכל זאת הדמית אדרנל. ואם יש הסתמנות קלינית שמחשידים לקושינג (השמנה בטנית, הפרעה ברפוי פצעים, חולשת/כאבי שרירים שטפי דם בלי סיבה) היתי שוקלת ברור לכוו.
    יתכן ובמאגרי מידע של גנטיקאים כן ימצא קשר אני לא מצאתי בחיפוש שבצעתי.
    לא חושבת שיש קשר בין רמות DHEAS הגבוהות לתסמינים שאתה מתאר, צריך לחפש סיבה אחרת.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר ל-BMPR1A ול-DHEAS

מנשה
    14/09/2022

תודה רבה. בגדול הגן bmpr1a , הוא רצפטור, שולט בכניסה של BMP אל תוך התא (בעיקר bmp4 ועוד), אני מצרף את אחד מהמאמרים, הוא לא מדבר על הרצפטור אלא על המסלול אבל זה די דומה. הרעיון הוא שיש השפעה של המסלולים האלו על יצור DHEAS.
    אני מנסה להימנע מקרינה מיותרת, אז מקווה שאולטרסאונד לאיזור יכול להדגים משהו (מדובר בתוצאה שהתגלתה לפני 10 חודשים, אז אם יש משהו, מאמין שזה כבר יהיה מספיק גדול להבחין בו גם ב-US). אני גם יעשה אולטרסאונד אשכים ובלוטת תריס.
    אין שום הסתמנות קלינית לכיוון קושינג- לא בפנים, לא בגוף, לא בעור (לא נעשתי כהה לאחרונה) וקורטיזול יצא תקין, עם טוטסטרון ועוד הורמונים כאשר ה-DHEAS יצא 9.2.
    מה שהיה חסר לי זה למה האנדקרינולוג טען שההשפעה היא באשכים כמו שכתבת "אכן DHEAS מיוצר בעיקר ע"י האדרנל אבל אם השנוי בBMPR1A היה משפיע בדומה לנשים אז ההשפעה היתה דרך האשכים"- למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההשפעה שראיתי הייתה קשורה ליצור DHEA

ד''ר מאיה איש שלום
    15/09/2022

לא מומחית בתחום. אבל ההשפעה שראיתי היתה קשורה ליצור DHEA שחלתי. לכן עשיתי אנלוגיה לאשך. אבל לא מצאתי מאמרים בנושא. גנטיקאים שיש להם מאגרי מידע יעודים אולי יוכלו למצוא מידע נוסף. US הוא לא כלי אדאלי להדמית אדרנל, אפשר גם לשקול MRI ואז נפתרת בעית הקרינה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI בלתי אפשרי להשיג

מנשה
    23/09/2022

הבנתי, MRI בלתי אפשרי להשיג (-:, אני אשאל שאלה כזו- מה הסבירות שאדם בן 50 עם DHEAS של נניח עד 11 (נע סביב 9-11 כבר שנה) ללא שום סימפטומים אחרים, עם קורטיזול תקין, ללא שום הסתמנות למחלת קושינג, באמת יהיה לו מחלה רצינית בקליפת האדרנל? (בגדול עשיתי US לאיזור גם לאחר תוצאה גבוהה של DHEAS, היה 9.6, לפני שנה- אני מחוייב לבצע בדיקת US לאיזור הכליות בגלל כלייה שמאלית קטנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למנשה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/09/2022

אם רמת DHEAS יציבה לאורך שנים אז כנראה שהסכוי למשל לממאירות באדרנל הוא קטן. יכולה להיות אדנומה אבל זה גידול שפיר ואם עודף DHEAS לא גורם לתסמינים (ולא אמור לגרום לתסמינים משמעותיים בגברים) אז כנראה שבאמת לא מדאיג
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו