מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרוליסיטי ו ckdקרן07/09/2022
שלום רב ,
אבי חולה סכרת סוג 2 כ 20 שנה עם אי ספיקת כליות שהוחמרה( עבר ניתוח מעקפים שלאחריו המצב טיפה החמיר). לאחר התנסות במספר תרופות לסכרת,נטל אקטוס כ 4 שנים והיה מאוזן פחות או יותר עד שהתרופה גרמה לבצקת ריאות.
התרופה הוחלפה לטרג׳נטה 5. לא ביצע בדיקות זמן רב(קורונה וכו)ולאחרונה נבדק ו a1c עלה ל 10.2( בנוסף הערכים בצום 180-200).אנדוקרינולוגית נתנה לו טרוליסיטי 0.75. לאחר שימוש של כ 3 שבועות, ביצע בדיקת דם ותפקודי הכליות הוחמרו ממש.( קריאטנין עלה מ 2.62 ל 3.07 , אשלגן גבוה, אוריאה וכו).הפסקנו.
חזר לטרג׳נטה . האם הערכים צפויים להשתפר?(כליות).להבנתי מעבר לאינסולין אין תרופות בבליעה עקב בעיית הכליות שלו.איך מאזנים פציינט כזה ?( שלא מעונין בזריקות יומיות ותרופות אחרות עלולות להביא אותו להיפו)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש בחילות תחת הטרוליסיטי
ד''ר מאיה איש שלום10/09/2022האם חש בחילות תחת הטרוליסיטי? האם שתה פחות? כי הללו יכולים להסביר את העליה בקריאטנין. האם שלשל? האם נטל תרופה נגד כאבים כדוגמת אדויל או ארקוקסיה?
אולי אפשר לנסות אוזמפיק בטטרציה מאוד הדרגתית אם סובל מעודף משקל.
קשה יותר לאזן מטופלים עם אי ספיקה כליתית כי הם מוגבלים במלח חלבון אשלגן בתזונה. ולמשל מזונות שהם דלי פחמימות הם הרבה פעמים עתירי אשלגן
מציעה להתיעץ עם דיאטנית יעודית שמומחית במטופלים עם אי ספיקת כליות.
אולי תרופה כגון קסולטופי שמשלבת GLP1 עם אנסולין תוכל להתאים לו.
מציעה לפנות ליעוץ רופא/ה סוכרת /אנדוקרינולוג/ית
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

