מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגעתי אחרי 10 חודשים ל1 מג אוזמפיק ותקועה כבר חודשיים, או עולה קצת אפילו חזרה, וגם איך לנהל מחסור בתרופהיעל12/09/2022
בוקר טוב,
נוטלת אוזמפיק מזה שנה וחודש לירידה במשקל. ירדתי 10 קג +-, בערך 12% ממשקל הגוף.
מרכישה שבחודשיים האחרונים מאז שעליתי ל1 מג )עליתי מאוד בהדרגה וגם הפחתתי מינונים פעמיים בדרך בגלל שלשולים והקאות( ואני סטטית במינון עליתי קצת במשקל. מנגד התעמלתי פחות (עושה הליכות ורכיבות בחוץ, כחלק מהשגרה, אך ביןלי ובעיקר אוגוסט הפחתתי בהן( אהל מרגיש לי בכז שגם בצד התיאבון משהו נפתח ופחות מושפע מהזריקה, יש לי יותר תיאבון.
חוששת ממש מעליה במשקל חזרה
1. האם נראה שבקופח מאוחדת יאפשר מינואר הגברת מינון? האם תופעות הלוואי של הזריקה של ה2.4 שונות או שזה אותו דבר?
2. האם בינתיים יש דרך לעבוד עם ה1 מג כדי שיהיה אפקטיבי יותר?
להפחית מינון ואז לעלות חזרה? לעשות זיג זג? שמעתי על מיני שמועות...
3. חשוב ממש:
בשל המחסור בתרופה,
במידה ולא משיגה השבוע מזרק,
יש לי רק שארית של נניח 30 קליקים, איך לנהל את תקופת המחסור?
האם להזריק מה שיש?
האם אפשר לדלג על הזרקה?
כמה להזריק אם דילגתי על שבוע ואז השגתי?
אם דילגתי על שבועיים ואז השנתי?
אם עד ינואר אין ולא משיגה בקופח, מה עושים??
השמנה מחודשת לא באה בחשבון 🙄
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות הלוואי עשויות להתגבר עם העלאת המינון
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2022בהחלט המלאי המוגבל של אוזמפיק מאתגר, ומקשה על טיפול רציף. בעקרון לאור המלאי המוגבל משרד הבריאות לא מאשר להעלות מעבר ל1 מג'. תופעות הלואי עשויות להתגבר עם העלאת מנון לכן כדאי להעלות את המנון בהדרגה. (אני נוהגת להעלות ב5 קליקים כל שבוע-4 שבועות תלוי בסבילות). אם מדלגים על שבוע אפשר לשקול המשך אותו מנון או הורדת מנון קלה, אחרי שבועיים אני מורידה מנון באיזה 30% ואחרי 3 שבועות ב50% אחרי 4 שבועות מורידה למנון מנמלי כי כבר לא נשארה כמעט תרופה בגוף
מינואר אמורה להגיע הווגובי שתאפשר הגעה ל2.4 מג' פעם בשבוע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תועלת בהפחתת מינון אוזמפיק ואז להתחיל לעלות מחדש?
יעח15/09/2022תודה רבה, האם יש תועלת בהורדת מינון בשל האילוצים? זה נותן boost של ירידה אחר כך? כי אני חוששת שההורדת מינון התיאבון יחזור... מ עדיף- בעולם אוטופי- להפחתת משקל, להשיג את התרופה ולהמשיך 74 קלקים, או לרדת ואז לעלות?
ואם אני בייתי מאוד רגישה להעלאת המינון מלכתחילה, עלית קליק אחג שניים שלושה רוב הזמן ולקח לי 9 חודשים להגיע ל74, האם להשתמש בכמות שיש בידי ולהזריק פעמיים 25, נניח, או לדלג לגמרי למשך שבועיים או שלושה?
תודה רבה, סליחה על החפירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף לשמור על רצף הטיפולים
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022עדיף לשמור על הרצף הטיפולי אם את מצליחה בעיקר אם לקח זמן להתרגל לתרופה
אולי בכל זאת תצליחי להשיג את ה1 מג'. אני חושבת שהפסקת טיפול דווקא לא בהכרח מועילה יכולה גם לפגוע בתגובה. אבל אם יש אילוצים אין ברירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)