אוזמפיק עצירות, הפחתת שתיה, עיכוב במתן שתן, מה לעשות ומה לבדוק בבדיקות דם אחרי שנה של שימוש?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אוזמפיק עצירות, הפחתת שתיה, עיכוב במתן שתן, מה לעשות ומה לבדוק בבדיקות דם אחרי שנה של שימוש?
    יעל
    12/09/2022

היי, שוב אני..
    נוטלת אוסמפיק מזה שנה וחודש לירידה במשקל.
    בחודשיים האחרונים עליתי ל1 מג, התרגלתי אליו, אבל עדיין סובלת מעצירויות.

איך ניתן להקל?
    אני שותה פחות עם האוזמפיד כי מלאה יותר.. אין לי מקום לנוזלים כבעבר... גג 2 ליטר בימינו.. לעומת כ3 ליטר בעבר, בטח משפיע גם על העצירות.. אבל קשה לשתות יותר, הגוף לא אוהב את זה

איזה בדיקות דם לעשות לוודא שהכליות לא נפגעות, מהתרופה או השינויים בהרגלי השתיה.. או מערכות אחרות בגוף?
    מרגישה שיש עצירת ואצירת שתן...
    תודה רבה בשנית 🙏🏾

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לשקול להוריד את מינון האוזמפיק

ד``ר מאיה איש שלום
    16/09/2022

2 ליטר מים נוזלים (אם הם לא בעיקר קפה) אמור להספיק. אפשר לשקול להוריד את מנון האוזמפיק למשל ל50 קליקים
    או להוסיף מגנזיום אם התפקוד הכלייתי תקין, לאכול יותר סיבים ירקות טריים או לנסות נורמלקס
    את התפקוד הכליתי מעריכים עם בדיקת קריאטנין בדם
    אם לא עשית קולונוסוקפיה ואת מעל גיל 50 לשקול בצוע של הבדיקה למרות שיש סבירות גבוהה שהעצירות קשורה לאוזמפיק
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו