סידן גבוה בדם ושתן של 24 שעות.

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סידן גבוה בדם ושתן של 24 שעות.
    שואלת
    21/09/2022

שלום דוקטור, בת 41, בדיקת סידן בשתן 24 שעות יצאה 319. Pth 40, קלציום בדם 10.62. מה זה אומר? תור לאנדוקרינולוג רק בעוד עוד חודשיים. אני חולת קרוהן, מקבלת פורינטול 50 מג. נוטלת גלולות יסמין 15 שנים כבר, יש קשר בין גלולות וסידן גבוה? להפסיק גלולות לא מתאים לי בכלל. רופא משפחה אומר לא ידוע על קשר. אני מודאגת. אשמח לתשובה כלשהי. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשואלת

ד''ר מאיה איש שלום
    21/09/2022

לא ידוע לי על קשר בין הגלולות לרמת הסידן בדם. אם את לוקחת תוספי סידן מציעה לשקול הפסקתם. האם נבדקו גם רמת אלבומין פוספור רמת 25 OH ויטמין D? בכל מקרה נראה סובל דחוי חודשיים ולא מכירה קשר לגלולות
    תקפידי לשתות לפחות ליטר וחצי מים ליום (אלא אם יש סיבה אחרת להמנע) ולצמצם צריכת מלח. הללו יקטינו את הסיכון לאבנים בדרכי השתן ויוריד את רמת הסידן בדם שאולי אינה מוגברת, צריך לתקן אותה לרמות אלבומין בדם
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא משפחה טוען שזה פעילות יתר של בלוטת המגן

שואלת
    21/09/2022

כן הכל נבדק ותקין. ויטמין d תקין, אלבומין תקין. פוספור תקין. רופא משפחה טוען שזה פעילות יתר של בלוטת המגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות להמשך שיחתנו

שואלת
    22/09/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוצאות בדיקות

שואלת
    22/09/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשואלת

ד''ר מאיה איש שלום
    23/09/2022

פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להביא לעליה של רמות הסידן בדם, אך גם העליה הקלה שציינת בPTH יכולה להביא לעליה ברמות הסידן. קשה ליעץ לך מבלי לראות את התמונה הקלינית והמעבדתית המלאה. מציעה להמשיך ברור ומעקב אצל אנדוקרינולוג/ית..בכל מקרה העליה ברמת הסידן בדם היא קלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו