מינון אוזמפיק ותופעות לוואי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מינון אוזמפיק ותופעות לוואי
    רן
    11/10/2022

שלום דוקטור, אני משתמש באוזמפיק לירידה במשקל וטרום סוכרת. כרגע 0.5 מ"ג לשבוע, חודש שלישי. עדיין לא עליתי ל-1 מ"ג בגלל שלשולים בלתי פוסקים ובחילות. כמה זמן סביר שיקח עד שיחלפו תופעות הלוואי? אני חושש שבהעלאת מינון הם רק יתגברו. האם כדאי להפסיק לזמן כלשהו עד שהתופעות יחלפו ואז להתחיל מחדש עם 0.25? האם יש אנשים שתופעות הלוואי לא חולפות? לא מבין איך אנשים לוקחים 2.4 מ"ג אם זה מה שקורה עם 0.5 מ"ג.. אני מאוד רוצה להמשיך כי יש ירידה במשקל אבל מתלבט איך. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרן

ד''ר מאיה איש שלום
    12/10/2022

ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הורדת מנון, למשל ל25 קליקים או פחות ואז לדוגמא לעלות 3 שבועות ב5 קליקים. תופעות הלואי תלויות מנון וחולפות עם הזמן אבל עדיף לתת לגוף להסתגל בהדרגה. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל. בעקרון 37 קליקים הם 0.5 מג' 74 קליקים הם 1 מג'. אני תמיד ממליצה למטופלי לעלות מנון בהדרגה וברגע שמופיעות תופעות לואי לרדת למנון המקסמלי הנסבל.
    יש אחוז קטן מהאנשים שלא סובלים אוזמפיק בשל תופעות הלואי.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו